EDSO vadītājs aicina Krieviju izvest karaspēku no Ukrainas (4)

LETA/UKRINFORM
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: EPA/Scanpix

Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas (EDSO) vadītājs Ziemeļmaķedonijas ārlietu ministrs Bujars Osmani pirmdien vizītes gaitā Kijivā aicināja Krieviju pārtraukt karu pret Ukrainu un izvest karaspēku no tās teritorijas.

"Es šobrīd šeit esmu kā EDSO vadītājs un aicinu Krievijas Federāciju pārtraukt šo karu, aizvākt savus spēkus un armiju no Ukrainas, kā arī apliecināt turēšanos pie EDSO vērtībām un principiem un atgriezties pie diplomātijas ceļa," ar Ukrainas ārlietu ministru Dmitro Kulebu kopīgajā preses konferencē Kijivā sacīja Osmani.

EDSO vadītājs pauda vispārēju nosodījumu Krievijas agresijai pret Ukrainu, arī neseno raķešu triecienu deviņstāvu dzīvojamam namam Dnipro.

"Es gribētu uzsvērt, ka mēs pilnībā nosodām Krievijas pret Ukrainu izvērstās agresijas turpināšanu. Dnipro brīvdienās mēs redzējām neprātīgu uzbrukumu civilistiem. Un tam nevar būt nekāda attaisnojuma. Tas izsauc milzīgas skumjas, un mēs nevaram ar to samierināties," norādīja Osmani.

"Ukraiņi izrāda neredzētu vīrišķību, un tas visur izsauc apbrīnu un cieņu," atzina EDSO vadītājs.

Ziemeļmaķedonijai pildot EDSO prezidentūras pienākumus, Ukraina arī turpmāk būs galvenā prioritāte, uzsvēra Osmani.

"Mēs apņēmīgi atbalstīsim Ukrainu un nenoiesim no šī ceļa. Mēs neakceptēsim to, kas notiek. Tā vietā mēs pielietosim visu EDSO instrumentāriju, lai atjaunotu mieru, mūsu principu un saistību cienīšanu," norādīja EDSO vadītājs.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu