Foto ⟩ "Jo ātrāk Putins cietīs neveiksmi, jo labāk!" Džonsons apmeklējis Krievijas karaspēka izpostīto Borodjanku (19)

TVNET/LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: NACHO DOCE/REUTERS

Bijušais Lielbritānijas premjerministrs Boriss Džonsons apmeklējis Ukrainu, tai skaitā Krievijas karaspēka izpostīto Borodjanku.

Džonsons sacīja, ka apmeklējis Ukrainu pēc prezidenta Volodimira Zelenska ielūguma.

Foto: Džonsons apmeklējis Krievijas karaspēka izpostīto Borodjanku

Lielbritānijas premjerministra Riši Sunaka birojs paziņoja, ka Sunaks atbalsta Džonsona vizīti.

"Tā ir privilēģija apmeklēt Ukrainu pēc prezidenta Zelenska ielūguma. Ukrainas iedzīvotāju ciešanas bijušas pārāk ilgas. Vienīgais veids, kā izbeigt šo karu, ir Ukrainai uzvarēt - un uzvarēt pēc iespējas ātrāk," paziņoja Džonsons, aicinot valstis sasparoties un dot Ukrainai visus instrumentus, kas tai nepieciešami uzvarai.

"Jo ātrāk [Krievijas prezidents Vladimirs] Putins cietīs neveiksmi, jo labāk Ukrainai un visai pasaulei," viņš piebilda.

Džonsona preses pārstāvis piebilda, ka Džonsons pilnībā atbalsta Lielbritānijas valdības politiku attiecībā pret Ukrainu, tai skaitā neseno lēmumu nosūtīt Ukrainai tankus "Challenger 2".

Džonsona vizīte demonstrē solidaritāti ar Ukraiņu tautu, sacīja Džonsona preses pārstāvis.

Džonsons, kurš premjerministra amatā stājās 2019.gadā, pagājušā gada jūlijā bija spiests atkāpties vairāku skandālu dēļ, kas cita starpā saistīti ar kovida karantīnas režīma pārkāpumiem Dauningstrītā, izšķērdīgu savas oficiālās rezidences renovāciju un nepiedienīgā uzvedībā apsūdzēta kandidāta iecelšanu augstā amatā.

Komentāri (19)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu