Apgabaltiesa lēmusi izbeigt "Pirmās Evaņģēliskās Jēzus draudzes" darbību (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Vidzemes apgabaltiesa 20.janvārī nosprieda apmierināt bijušā ģenerālprokurora Ērika Kalnmeiera prasību par reliģiskās organizācijas "Pirmā Evaņģēliskā Jēzus draudze" darbības izbeigšanu, jo krimināllietā konstatēti fakti saistībā ar 21 gadu vecās sievietes un viņas jaundzimušā bērna nāvi 2019.gadā, informē tiesa.

Tiesā skaidro, ka mājdzemdību laikā reliģiskās pārliecības dēļ netika sniegta medicīniskā palīdzība.

Vidzemes apgabaltiesas tiesnese Zaiga Cera uzsver, ka tiesa atzina par pierādītiem Kalnmeiera izvirzītos argumentus, ka reliģiskās organizācijas darbība bijusi pretrunā ar Satversmi un Latvijas likumiem, kā arī tā ar savu darbību apdraud demokrātisko valsts iekārtu un sabiedrisko drošību.

Tiesa uzskata, ka draudzes pieļautie pārkāpumi nav savienojami ar demokrātiskā valstī reģistrētas reliģiskās organizācijas pastāvēšanu.

Ņemot vērā, ka civillietai ir slēgtas lietas statuss, tiesa nevar plašāk komentēt noskaidrotos apstākļus un reliģiskās organizācijas pieļauto pārkāpumu būtību.

Krimināllietu par sievietes un jaundzimušā bērna nāvi turpina iztiesāt Zemgales rajona tiesa.

Savukārt spriedums par draudzes slēgšanu vēl nav stājies spēkā, jo to var pārsūdzēt Augstākajā tiesā.

Jau vēstīts, ka Vidzemes rajona tiesa Cēsīs pērnā gada 26.augustā noraidīja bijušā Latvijas ģenerālprokurora Kalnmeiera prasību pret reliģisko organizāciju "Pirmā Evaņģēliskā Jēzus draudze" par tās darbības izbeigšanu, bet vienlaikus tiesa draudzei izteica brīdinājumu.

Prokuratūra par pirmās instances tiesas spriedumu iesniedza protestu.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu