Klementjevs: Gaidāmais "Saskaņas" kongress partijai var dot otro vai pēdējo elpu (3)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Bijušais Saeimas deputāts Andrejs Klementjevs
Bijušais Saeimas deputāts Andrejs Klementjevs Foto: Paula Čurkste/LETA

Gaidāmais kongress partijai "Saskaņa" var iedot otro elpu, bet tā var būt arī pēdējā elpa, tādu viedokli pirms sestdien gaidāmā partijas kongresa pauda bijušais Saeimas deputāts Andrejs Klementjevs (S).

Pirms kongresa par "Saskaņas" pamešanu paziņoja Daugavpils mērs Andrejs Elksniņš un pārējie partijas pārstāvji pašvaldības domē, kuri plānojot veidot jaunu reģionālu politisko spēku.

Elksniņa lēmums seko pēc tam, kad "Saskaņa" pēc ilgiem gadiem nespēja iekļūt Saeimā. Manāmākais partijas reitinga kritums sākās pēc tam, kad partijas vadība nosodīja Krievijas sākto karu pret Ukrainu, tikmēr Elksniņš ir izvairījies sniegt skaidru vērtējumu par Krievijas sākto karu, bet Ukrainai militāri atņemto Krimu nodēvējis par Krievijas sastāvdaļu.

Vaicāts, vai Elksniņa un Daugavpils biedru atšķelšanās ir liels trieciens partijai, Klementjevs atzina, ka pesimistiski skatās uz partijas nākotni.

Klementjevs norādīja, ka Elksniņš trešdien aktīvi piedalījies partijas valdes sēdē, sniedzis priekšlikumus, kā uzlabot statūtus un programmu, bet nākamajā dienā paziņojis par izstāšanos no partijas. "Partijā ir situācija, ka nevar plānot un prognozēt. Ja agrāk komunikācija bija aktīvāka, bija deputāti Saeimā un Rīgas domē, šodien katrs nodarbojas ar savām lietām," situāciju raksturoja Klementjevs.

Bijušais Saeimas deputāts uzskata, ka Elksniņš varēja sagaidīt, kā beigsies kongress, un tad pieņemt lēmumu. Viņaprāt, kongress ir vieta, kur biedri sanāk kopā un izrunā problēmjautājumus, tāpat tur varēja mēģināt kopīgi "celt partiju, lai "Saskaņa" atkal ir topā".

Pēc viņa vārdiem, Krievijas sāktā kara dēļ politiskie procesi Latvijā un pasaulē ātri mainās, nav stabilitātes, nevar prognozēt, kas notiks rīt.

Kā ziņots, Elksniņš pieņēmis lēmumu izstāties no partijas "Saskaņa" un sākt veidot jaunu reģionālu politisko spēku. Viņaprāt, 14.Saeimas vēlēšanu rezultāti uzskatāmi parādīja, ka "Saskaņa" vairāk nav spējīga būt šāds vienojošs spēks.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu