VIDEO Iedzīvotāji Rīgā pieprasa 1. trolejbusa maršruta atjaunošanu

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no "Bez Tabu" sižeta

Jau ilgāk nekā pusotru gadu galvaspilsētas ielās vairs nekursē viena maršruta trolejbusi. Kaut sabiedriskā transporta pietura atrodas vien dažu soļu attālumā no Veronikas kundzes mājas, šajā vietā ir veltīgi gaidīt sabiedrisko transportu.

88 gadus vecā Veronika jau vairāk nekā 40 gadus dzīvo Ģertrūdes ielas namā Rīgā. Apkaimes iedzīvotāji bija pieraduši pie trolejbusa 1. maršruta, kas kursē no Ģertrūdes/Valmieras ielas krustojuma līdz pat Pētersalas ielai.

Pirms pusotra gada, sākoties Ģertrūdes ielas remontdarbiem, 1. trolejbusa maršrutu slēdza. Apkaimes iedzīvotāji to izmantojuši, lai nokļūtu līdz tuvākajam pieklājīga izmēra pārtikas veikalam, kas atrodas kilometra attālumā. Kā arī, lai pārsēstos tramvajā.

"Mums te tuvumā ir maza izmēra veikals, tur nevar nopirkt to, ko var nopirkt lielākā veikalā. Ja vēl vajag doties uz poliklīniku, jāmēro liels attālums. Ja jau esmu tajā pilsētas galā, dodos arī uz veikalu. Pēc tam atpakaļ ar somām jānāk. Kas tā par pastaigu? Es neesmu viena, kura vēlas, lai atjauno 1. trolejbusu maršrutu. Šeit dzīvo daudz cilvēku, kuriem nu sagādātās pamatīgas neērtības," stāsta Veronika.

Iedzīvotāji noguruši gaidīt, kad beidzot atjaunos trolejbusu satiksmi. Ja izvēlas doties uz pilsētas centru, tad ar autobusu var viegli nokļūt līdz Centrāltirgum.

Plašāk "Bez Tabu" sižetā!

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu