VID "neesot bijusi informācija" par ceļā uz Rīgu aizturēto kokaīna kravas kuģi (3)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Spānijas policija

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Muitas pārvaldes rīcībā nebija informācijas par Spānijas varasiestāžu aizturēto kuģi ar kokaīna kravu, kurš bijis ceļā uz Rīgu, pavēstīja VID pārstāvji.

Dienestā skaidro, ka pirms kuģa ienākšanas ostā šī kuģa aģents, bet, ja tāda nav, kuģošanas kompānija vai kuģa kapteinis Starptautiskajā kravu loģistikas un ostu informācijas sistēmā (SKLOIS) iesniedz noteiktu informāciju, tostarp par paredzamo kuģa ierašanās laiku ostā. Informācija SKLOIS tiek iesniegta, ātrākais, trīs dienas pirms ierašanās.

Ministru kabineta 2012.gada 15.maija noteikumi par ostu formalitātēm nosaka, ka informāciju SKLOIS paziņo vismaz 24 stundas pirms kuģa ienākšanas ostā, ja reisa ilgums ir mazāks par 24 stundām - ne vēlāk, kā kuģim izejot no iepriekšējās ostas, bet, ja nākamā osta nav zināma vai tā mainās reisa laikā - tiklīdz šī informācija ir zināma.

Līdz ar to, ja kuģim bija plānots ierasties Rīgas ostā februāra vidū (gadījumā, ja reisa laikā nemainītos osta, jo arī tā var notikt), par to tiktu paziņots dažas dienas pirms tam, norāda VID pārstāvji. Ņemot vērā minēto, VID Muitas pārvalde nebija saņēmusi informāciju par kuģa ierašanos Rīgas ostā.

Jau ziņots, ka Spānijas varasiestādes 18.janvārī pie Rietumsahāras krastiem aizdomās par narkotiku kontrabandu aizturējušas kravas kuģi, kurš bija ceļā uz Rīgu, un uz tā kratīšanā atrastas trīs tonnas kokaīna, vēsta vietne "Fleetmon.com".

Kuģis "Blume" kuģojis ar Togo karogu un 19.janvārī tika nogādāts Spānijai piederošo Kanāriju salu ostā Santakrusā de Tenerifē. Uz kuģa pēc intensīvas pārmeklēšanas tika atrastas trīs tonnas kokaīna. Visi 15 "Blume" apkalpes locekļi aizturēti.

"Blume" 21.decembrī izbrauca no Brazīlijas ostas Santušas un tam bija paredzēts 15.februārī ierasties Rīgā.

Latvijas Valsts policijā aģentūrai LETA apliecināja, ka policija nav piedalījusies šajā operācijā.

Latvijā Ekonomisko lietu tiesā (ELT) patlaban iztiesāšanas stadijā atrodas Latvijas vēsturē vērienīgākā narkotiku kravas krimināllieta jeb tā dēvētā Kokneses kokaīna lieta. Šajā lietā personas apsūdzētas par to, ka organizētas grupas sastāvā pārvietoja pāri Latvijas valsts robežai 1758 kilogramus kokaīna, paslēpjot to banānu kravā.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu