Bulgārija atsaukusi savu vēstnieku Ziemeļmaķedonijā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: NINA IMAGES/Shutterstock

Turpinoties spriedzei starp kaimiņvalstīm, Bulgārija atsaukusi savu vēstnieku Ziemeļmaķedonijā Angelu Angelovu.

Ziemeļmaķedonijas ārlietu ministrs Bujars Osmani kritizēja Bulgārijas lēmumu, norādot, ka tas neatbilst pieņemtajai attiecību veicināšanas praksei.

Sofijas rīcība nozīmē padošanos to spēku provokācijām, kas vēlas izjaukt divu valdību centienus attīstīt pozitīvā virzienā abu valstu attiecības.

"Lai gan vēstnieka izsaukšana uz konsultāciju dzimtenē ir valsts tiesības un ierasta diplomātiskā prakse, Ārlietu ministrija pauž nožēlu par šo soli, ko uzskata par nepamatotu (..) un nesamērīgu," Ziemeļmaķedonijas likumdevējiem sacīja Osmani.

Bulgārija atsauca Angelovu uz konsultācijām pēc incidenta Ziemeļmaķedonijas pilsētā Ohridā. Vēstnieks paliks Bulgārijā, kamēr nebūs jūtamas pārmaiņas, paziņoja Sofija.

Saskaņā ar Bulgārijas mediju ziņoto 19.janvārī Ohridā tika piekauts cara Borisa III vārdā nosauktā bulgāru kultūras centra sekretārs Hristians Pendikovs.

Kluba nosaukums ir provokatīvs, un problēmas ar to bijušas arī agrāk.

Bulgārijas cara Borisa III valdīšanas laikā, kuras pēdējie gadi sakrita ar Otro pasaules karu, Bulgārija kļuva par nacistiskās Vācijas sabiedroto.

Pērnā gada novembrī centrs tika apmētāts ar akmeņiem un apšaudīts.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu