Video ⟩ Irānā noticis dronu uzbrukums munīcijas rūpnīcai (14)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Irānas pilsētā Isfahānā bezpilota lidaparāti uzbrukuši Aizsardzības ministrijas rūpnīcai, kas specializējas munīcijas ražošanā. Saskaņā ar Irbnews vēstīto, sprādziens noticis vienā no Irānas Aizsardzības ministrijas munīcijas ražošanas centriem.

Isfahānas vadītāja vietnieks politiskās drošības jautājumos Mohammads-Reza Jans Nišari sacīja, ka rūpnīcu skāra neveiksmīgs bezpilota lidaparāta uzbrukums.

“Pateicoties iepriekš sagatavotajām prognozēm un aizsardzības pasākumiem, vienu no bezpilota lidaparātiem notrieca pretgaisa aizsardzības raķete, un arī abi pārējie tika iznīcināti,” viņš sacīja.

Amatpersona pavēstīja, ka gaisa uzbrukuma rezultātā ražotnes jumtam nodarīti nelieli bojājumi, cietušo nav, savukārt centra darbību šis uzbrukums nav ietekmējis.

Mohammads-Reza Jans Nišari arī sacīja, ka valsts spēka struktūras veic darbības, lai identificētu uzbrukumā rūpnīcai iesaistītās personas.

Militārās rūpniecības objektu, kuram noticis uzbrukums, Irānas Aizsardzības ministrija nosaukusi par "aizsardzības aprīkojuma ražošanas kompleksu", taču nav precizējusi, kas tajā tiek ražots.

Saskaņā ar Karaliskā Apvienotā aizsardzības pētniecības institūta (RUSI) datiem, netālu no Isfahānas atrodas Irānas uzņēmums “Shahed Aviation Industries”, kas ražo “Shahed 131/136” kamikadzes dronus.

Irānas Aizsardzības ministrijas paziņojumā nav teikts, kas tiek turēts aizdomās par uzbrukuma sarīkošanu. Iepriekš vairākos uzbrukumos Irānas teritorijā Teherāna vainojusi Izraēlu, savukārt Izraēla lielākoties šos uzbrukumus nekomentē.

Papildus triecienam militārajam objektam Isfahānas pilsētā, saskaņā ar IRNA datiem, Irānas pilsētā Šahid Salimi Austrumazerbaidžānas provincē aizdegās liela motoreļļas rūpnīca. Tiek atzīmēts, ka arī šim objektam uzbrukuši bezpilota lidaparāti.

Komentāri (14)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu