Lai pārtrauktu Krievijas teroru, Ukrainai vajadzīgas ATACAMS raķetes (11)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
HIMARS raķešu palaišanas iekārta pie Liepājas 2022. gada 26. septembrī
HIMARS raķešu palaišanas iekārta pie Liepājas 2022. gada 26. septembrī Foto: Reuters/ScanPix

Ukraina vēlas iegūt tāla darbības rādiusa raķetes un iznīcinātājus. ATACMS piegāžu atbalstītāji norāda, ka raķetes ir vajadzīgas, jo Ukrainas spēki pašlaik nespēj trāpīt mērķiem ļoti tālu no frontes līnijām. Pēc viņu domām, tas noved pie daudzu ukraiņu nāves un ļoti apgrūtina Ukrainas iespējas izspiest Krievijas karaspēku no valsts, vēsta “The Kyiv Independent”.

Pašlaik Ukrainā izmantoto raķešu HIMARS darbības rādiuss ir 80 kilometri, un tās nevar sasniegt daudzus Krievijas okupētos apgabalus. ASV līdz šim ir atteikušās piegādāt ATACMS raķetes ar 300 km darbības rādiusu un GLSDB raķetes ar 150 km darbības rādiusu.

Ukrainas Bruņoto spēku ģenerālštābs svētdienas rītā ziņoja, ka Ukrainas karavīri atvairījuši 16 Krievijas karavīru uzbrukumus Doņeckas un Luhanskas apgabalos.

Kijeva un tās Rietumu sabiedrotie risina steidzamas sarunas par iespēju piegādāt Ukrainai tāla darbības rādiusa raķetes un kaujas lidmašīnas, paziņojis Ukrainas prezidenta padomnieks Mihailo Podoļaks, vēsta “The Guardian”.

Komentāri (11)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu