FOTO ⟩ Parīzē par rekordlielu summu pārdod pasaulē vienīgo "Bugatti Chiron Profilee" auto (5)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: RM Sotheby's/Facebook

Trešdien, 1. februārī, Parīzē izsolē bija iespējams iegādāties pasaulē vienīgo "Bugatti Chiron Profilee" modeli. Tas tika pārdots par rekordlielu naudas summu

Sākotnēji "Bugatti" cerēja, ka "Profilee" nonāks sērijveida ražošanā, pēc tam, kad klientu atsauksmes liecināja, ka franču autoražotājs ražo auto, kas ir nedaudz mazāk radikāls nekā "Chiron" sportiskākā versija - "PUR Sport".

Izsoļu nams prognozēja, ka auto tiks pārdots par 4,2 līdz 5,5 miljoniem eiro. Tiesa, tā nenotika - auto tika pārdots par 9 792 500 eiro, kas teju uz pusi vairāk. Šis ir jauns rekords, jo iepriekš pilnīgi jauna automašīna par tādu summu nekad nav pārdota.

Foto: "Bugatti Chiron Profilee" superauto

Auto nokrāsots "Argent Atlantique" krāsā, kas izstrādāta tikai šim auto. Virsbūves apakšējā daļa ir pabeigta ar atklātu zilo karbonu, kā arī auto ir citas unikālas detaļas.

Tāpat "Profilee" ir unikāli veidots salons. Tā apdarē izmantotas 2665 metrus garas ādas sloksnes, katru uzliekot ar rokām.

Šis auto ir arī ātrākais no "Chiron" modeļiem. No 0 km/h līdz 100 km/h tas ieskrienas 2,3 sekundēs. Savukārt 300 km/h lielu ātrumu tas sasniedz nieka 12,4 sekundēs. Tā maksimālais ātrums ir 380 km/h.

Zem pārsega "Profilee" ir astoņu litru "W-16 quad-turbocharged" motors, kas rada aptuveni 1500 zirgspēku lielu jaudu.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu