Mūžībā devies kādreizējais Saeimas deputāts Joahims Zīgerists (12)

Papildināts
TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
"Tautas kustība Latvijai" ("Zīgeristu") politiskā reklāma 5. Saeimas vēlēšanām no Didža Rudmaņa personīgā arhīva
"Tautas kustība Latvijai" ("Zīgeristu") politiskā reklāma 5. Saeimas vēlēšanām no Didža Rudmaņa personīgā arhīva Foto: Jānis Škapars/TVNET

Naktī uz 28.janvāri mūžībā devies kādreizējais Saeimas deputāts Joahims Zīgerists, aģentūrai LETA apstiprināja politiķa draugs Odisejs Kostanda.

Patlaban vēl neesot zināms, kad notiks atvadīšanās no kādreizējā Saeimas deputāta.

Pēc Latvijas neatkarības atjaunošanas Zīgerists 1992. gadā ieguva tēva īpašumu Jaunsvirlaukas pagasta „Gaideļu Viduču” mājas, Latvijas pilsonību un iestājās LNNK. 1993. gadā ar populistiskiem paņēmieniem (ieskaitot banānu dāļāšanu vēlētājiem, kas ar autobusiem tika vesti no Rīgas uz Jelgavu, lai nobalsotu par viņu) Zīgeristu ievēlēja 5. Saeimā, bet 1994. gada 1. janvārī viņš izstājās no LNNK frakcijas. Tajā pašā gadā Zīgerists izveidoja savu politisko spēku "Tautas kustība Latvijai" (TKL) un līdz 1998. gadam bija līdzpriekšsēdētājs kopā ar Odiseju Kostandu. Sakarā ar sēžu neapmeklēšanu 1995. gada 23. augustā 5. Saeima pieņēma lēmumu "Par deputāta J. Zīgerista izslēgšanu no Saeimas sastāva".

Kaut arī 6. Saeimas vēlēšanās Zīgerists nekandidēja, viņa izveidotā partija ieguva 16 deputātu vietas un izveidoja koalīciju ar Demokrātisko partiju "Saimnieks", tomēr Saeima šo partiju veidoto valdību neapstiprināja. Pēc TKL neveiksmīgā starta 7. Saeimas vēlēšanās (ieguva 1,7% balsu un 0 vietas) nolēma pārtraukt šīs partijas darbību un atgriezās Vācijā, kur piedalījās politiskās aktivitātēs un nodarbojās ar publicistiku.

Komentāri (12)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu