Ukraina saņems pretgaisa aizsardzības sistēmas, kas spēj pārtvert ballistiskās raķetes (4)

TVNET/UNIAN
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: wikimedia.org

Francija un Itālija pavasarī piegādās Ukrainai MAMBA sistēmas, lai palīdzētu aizsargāties pret Krievijas gaisa uzbrukumiem. Par to sociālajā tīklā “Twitter” paziņojis Francijas aizsardzības ministrs Sebastjans Lekornī.

“Ar Itālijas aizsardzības ministru Gvido Kroseto mēs nolēmām 2023. gada pavasarī piegādāt Ukrainai pretgaisa aizsardzības sistēmas SAMP/T-MAMBA. Šī sistēma aizsargās civiliedzīvotājus un infrastruktūru no Krievijas uzbrukumiem, kā to pieprasīja [Ukrainas aizsardzības ministrs] Oleksijs Rezņikovs,” pausts ierakstā.

SAMP/T-MAMBA sistēma – kas par to zināms

MAMBA ir līdzvērtīga amerikāņu “Patriot” raķešu sistēmai, kas izvietota Rumānijā, lai aizsargātu stratēģiski svarīgo Konstancas ostas reģionu. SAMP/T-MAMBA ir vidēja darbības rādiusa zenītraķešu komplekss, kas paredzēts ballistisko un spārnoto raķešu, kā arī pretradaru raķešu un lidmašīnu notriekšanai.

Tajā tiek izmantotas pārtvērējraķetes "Aster 30".

Šo sistēmu izveidoja kopīgs Francijas un Itālijas konsorcijs, un tā var izsekot desmitiem mērķu, kā arī vienlaikus pārtvert 10 objektus. SAMP/T-MAMBA ir vienīgā Eiropā ražotā sistēma, kas spēj pārtvert ballistiskās raķetes.

Viena SAMP palaišanas iekārta ir bruņota ar 8 raķetēm, kuras var izšaut vienā kārtā tikai 10 sekundēs.

Ukrainas Gaisa spēki iepriekš paziņoja, ka pietiekams skaits “Patriot” pretraķešu aizsardzības sistēmu un SAMP-T kompleksu palīdzēs Ukrainai aizsargāties pret ballistiskajām raķetēm.

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis vēl oktobrī vērsās pie Francijas un Itālijas līderiem ar lūgumu piešķirt Ukrainai zenītraķešu kompleksus SAMP-T.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu