"Penguins" ģenerālmenedžeris liek noprast, ka Bļugera sniegums ir neapmierinošs

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas hokejists Teodors Bļugers
Latvijas hokejists Teodors Bļugers Foto: AFP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Pitsburgas "Penguins" ģenerālmenedžeris Rons Hekstols izteicies, ka komandas trešās un ceturtās maiņas uzbrucēji šosezon demonstrējuši neapmierinošu sniegumu.

"Penguins" patlaban ar 57 punktiem 49 spēlēs ieņem piekto vietu Metropolitēna divīzijas kopvērtējumā. Pitsburgas komanda šobrīd tikai par punktu apsteidz Zemgus Girgensona pārstāvēto Bufalo "Sabres", kas Austrumu konferencē ir pirmā aiz "play-off" zonas.

"Mūsu komanda šosezon spēlējusi ļoti nestabili. Brīžiem komanda spēlē ļoti labi, bet brīžiem neapmierinoši. Mēs vēlamies redzēt stabilāku sniegumu sezonas turpinājumā," NHL mājaslapā citēts "Penguins" ģenerālmenedžeris.

Pitsburgas kluba vadītājs atzīst, ka komanda varētu veikt maiņas darījumus līdz spēlētāju parejas termiņa beigām 3. martā. Ziemeļamerikas medijos izskanējušas baumas, ka maiņas darījumā varētu iekļaut arī Teodoru Bļugeru, kuram pēc šīs sezonas noslēdzas līgums ar "Penguins".

"Uz papīra man patīk mūsu komanda. Raugoties uz sniegumu un spēļu rezultātiem, man komanda vairs tik ļoti nepatīk," atzina Hekstols, kurš par "Penguins" ģenerālmenedžeri kļuva pirms diviem gadiem. 

28 gadus vecais Latvijas uzbrucējs traumas dēļ šosezon izlaidis 15 spēles, kas ir gandrīz trešā daļa no mačiem, kurus līdz šim šosezon aizvadījusi "Penguins" komanda.

Skaitliskā mazākuma speciālistam šosezon lietderības koeficients ir -5. Iepriekšējās divās sezonās Bļugera rādītāji šajā statistikas ailītē bija +12 un +10.

Ievērojami kritusies arī rezultativitāte. 14 spēlēs pēc kārtas Bļugers nav guvis nevienu punktu. Viņa kontā šosezon 34 mačos ir tikai viens precīzs metiens un sešas rezultatīvas piespēles. Iepriekšējās trīs sezonās viņš sakrāja vairāk par 20 punktiem - 28, 22 un 22.

"Penguins" ģenerālmenedžeris ir apmierināts ar Top 6 uzbrucēju sniegumu, taču no trešās un ceturtās maiņas spēlētājiem tiek gaidīts daudz vairāk - šie hokejisti guvuši tikai 34,4% komandas vārtu (55 no 160).

"Mūsu līderi sezonas lielāko daļu demonstrējuši labu sniegumu. Taču dažiem mūsu otrā plāna lomas spēlētājiem ir jāspēlē labāk," atzina Hekstols.

"Godīgi sakot, sapratne [trešās un ceturtās maiņas uzbrucējiem] nav izveidojusies cerētajā līmenī. Sapratni ir grūti raksturot, taču tā uzreiz ir redzama, kad tā ir izveidojusies. Tā ir lieta, ko ceram uzlabot."

"Penguins" ģenerālmenedžeris atzīst, ka reizēm sezonas vidū ir nepieciešami spēlētāju maiņu darījumi, lai pastiprinātu komandu, taču tas zināmā mērā ir liels risks, kas var neatmaksāties.

"Tas ir bīstami, jo darījums var izvērsties neveiksmīgs. Mēs neveiksim sliktus darījumus. Mēs veiksim darījumu, ja mums šķitīs, ka tādā veidā pastiprināsim komandu," norādīja Hekstols.

"Penguins" komanda "play-off" turnīram kvalificējās iepriekšējās 16 sezonas pēc kārtas, kas ir garākā aktīvā sērija starp visām NHL komandām.

Šosezon vidēji mačā Bļugers laukumā pavadījis nepilnas 13 minūtes, kas ir par divām minūtēm mazāks spēles laiks, nekā viņam atvēlēja iepriekšējās trīs sezonās, kad viņš vidēji spēlēja aptuveni 15 minūtes.

Tomēr Bļugers joprojām ir viens no svarīgākajiem "Penguins" spēlētājiem skaitliskajā mazākumā, vidēji mačā laukumā pavadot divas minūtes un 36 sekundes. Starp uzbrucējiem vidēji tikai par trim sekundēm vairāk spēlējis Broks Magins.

Bļugers ir viens no labākajiem "Penguins" spēlētājiem ripu atņemšanā. Viņš pretiniekus "apzadzis" 20 reizes. Vairāk "takeaways" ir tikai Pitsburgas zvaigznēm - Jevgeņijam Malkinam (50), Sidnijam Krosbijam (41), Krisam Letangam (24) un Džeikam Gincelam (21).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu