"Kamaz" radījis jaunu kravas auto versiju, kuras ražošanu sankcijas neietekmēšot (8)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: KAMAZ

Krievijas autobūves uzņēmums "Kamaz" sācis masveidā ražot jaunās paaudzes K5 kravas automašīnas. Kā norāda pats uzņēmums - šīs versijas kravinieki nebūs atkarīgi no komplektētāju piegādēm no nedraudzīgām valstīm.

Šie auto būs "Kamaz - 54901" kravas mašīnas atjaunotās versijas. Kā norāda pats uzņēmums, neraugoties pat uz milzīgo sankciju spiedienu (komplektējošo piegāžu pārtraukšana no daudzām valstīm), pagājušajā gadā katru mēnesi tika saražoti ap 150 automašīnām ar indeksu 54901. To ražošanā tika izmantotas dažādas komponentes no noliktavas krājumiem.

Jaunajā versijā kraviniekam ir uzlaboti tehniskie rādītāji. Jaunajā K5 versijā ir automātiskā pārnesumkārba, dzenošais tilts, pneimatiskā sistēma. Tāpat atjaunotajam modelim ir samazināts degvielas patēriņš un palielināts braukšanas komforts. Paredzēts arī papildu trokšņu izolējošais slānis uz kabīnes durvīm.

Pēc auto nokāpšanas no konveijera līnijas tas nonāks kvalitātes speciālistu rokās, taču pēc tam sekos virkne tehnisko pārbaužu. Atjaunotā modeļa sertificēšanai sekos tā sērijveida ražošana.

Uzņēmuma plāns 2023. gadā ir saražot vairāk nekā 10 000 jaunās paaudzes K5 kravas auto

Komentāri (8)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu