Franču zemkopji ar traktoriem protestē Parīzē (1)

TVNET/LETA/Reuters
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters / Scanpix

Trešdienas rītā Parīzē ar traktoriem ieradušies vairāki simti fermeru, lai protestētu pret pesticīdu lietošanas ierobežojumiem un citiem ar vides aizsardzību saistītiem noteikumiem, kas apdraud lauksaimniecības ražošanu.

Protesta akcija sarīkota pēc janvārī pieņemtā Eiropas Savienības (ES) Tiesas lēmuma, ar kuru Francijai uzdots pārtraukt līdzšinējo politiku, kas cukurbiešu ražotājiem ļāva izmantot bloka teritorijā aizliegtu insekticīdu.

Tas izsaucis bažas par turpmāku cukurbiešu audzēšanas platību samazināšanos un cukurfabriku slēgšanu.

"Šie pastāvīgie aizliegumi un valdības rīcības trūkums, lai atbalstītu daudzas kultūras (ķiršus, ābolus, cigoriņus, kartupeļu cieti utt.), lauksaimniecības ražošanu nolemj bojāejai," teikts Francijas lielākās lauksaimnieku savienības FNSEA, cukurbiešu audzētāju savienības CGB un jauno fermeru organizācijas JA kopīgajā paziņojumā.

Foto: AP/Scanpix

Fermeri brīdina, ka lauksaimniecības ražojumu imports no valstīm, kuras nav pakļautas tādiem pesticīdu lietošanas ierobežojumiem, apdraud francūžu darbavietas.

Protesta akcijas rīkotāji sagaida, ka demonstrācijā piedalīsies aptuveni 500 traktori un 2000 Parīzes apkārtnes fermeru.

Plānots, ka traktori, kurus rotā tādi lozungi kā "Makrons likvidē lauksaimniecību" un "Glāb savu fermeri!", pulcēsies pie Invalīdu nama netālu no Lauksaimniecības ministrijas.

Tikmēr fermeru pārstāvji tiksies ar lauksaimniecības ministru Marku Feno.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu