Dibināta nevalstiskā organizācija "Krievu balss Latvijai" (3)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Pretī Krievijas vēstniecībai Rīgā notiek kustības   "Krievu balss pret karu" rīkotais pikets "Krievu balss par embargo".
Pretī Krievijas vēstniecībai Rīgā notiek kustības "Krievu balss pret karu" rīkotais pikets "Krievu balss par embargo". Foto: Paula Čurkste/LETA

Latvijā nodibināta nevalstiskā organizācija "Krievu balss Latvijai", TVNET informēja organizācijas pārstāvis Martins Levuškāns.

Biedrības mērķis ir veikt ieguldījumus vienotas politiskās nācijas veidošanā, kuras pamatā ir kopīga Latvijas valsts identitāte, Eiropas brīvības, demokrātijas un cilvēktiesību vērtības, pārvarēt šķelšanos un saliedēt Latvijas sabiedrību.

Biedrība arī informē, ka ir līdzorganizētāji mītiņam "Bez tevis nav uzvaras", kas 24. februārī 10:00 notiks pie Brīvības pieminekļa. "Aicinām ikvienu tajā piedalīties, lai demonstrētu visai pasaulei, ka Latvijas iedzīvotāji neatkarīgi no dzimtās valodas vai etniskās piederības ir vienoti solidaritātē ar Ukrainas tautu tās cīņā par brīvību un neatkarību," norāda biedrība.

Biedrības valdē ir Martins Levuškāns, Larisa Jaņina un Sergejs Kaļiņins.

2022. gada pavasarī pēc pilna mēroga Krievijas iebrukuma Ukrainā sākuma tika izveidota iniciatīvas grupa mītiņa "Krievu balss pret karu" organizēšanai pie Brīvības pieminekļa Rīgā. Pēc tam iniciatīvas grupa pārauga kustībā, bez 23. aprīļa mītiņa visa gada garumā tika organizēti daudzi citi pasākumi. 29. novembrī dibinātāju sapulcē tika pieņemts lēmums par nevalstiskās organizācijas "Krievu balss Latvijai" dibināšanu.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu