VIDEO Ukraiņi pie Kreminnas iznīcinājuši pirmo krievu "Terminator" bruņu kaujas mašīnu (14)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Krievijas armija pagājušā gada pavasarī Ukrainas austrumos izvietoja masīvās kaujas mašīnas "BMPT Terminator", kas savu darbu veica diezgan veiksmīgi. Tiesa, nekas nav mūžīgs! Ukrainas aizstāvjiem netālu no Kreminnas izdevies iznīcināt vienu no šīm kaujas mašīnām.

"Terminator" iznīcināšana fiksēta ceturtdien, 9. februārī, mežā netālu no Kreminnas, aptuveni 16 kilometrus uz ziemeļiem no Lisičanskas.

Ukrainas artilērija trāpīja "Terminator", kas atradās uz ceļa un stāvēja nekustīgi. Pagaidām nav informācijas, vai "Terminator" veica kādas operacionālās darbības. Iespējams, tas bija bojāts jau pirms tam, taču tagad ukraiņi to ir iznīcinājuši pilnībā.

Šis bija pirmais "Terminator", ko Krievija zaudējusi karā Ukrainā. Kopumā okupantu arsenālā ir desmit šādas kaujas mašīnas. Un ir skaidrs, ka "Terminator" dzīve nekļūs vieglāka, jo britu nodotie "Challenger 2" tanki Ukrainai jau ir ceļā.

Uzņēmums "Uralvagonzavod" saražojis tikai desmit šādus transportlīdzekļus Krievijas armijas vajadzībām. Piecu cilvēku "Terminator" ir unikāla kaujas mašīna. Tas nav tanks ar lielkalibra galveno ieroci. Tas nav kājnieku kaujas spēkrats ar nodalījumu karavīriem. Nē, BMP-T ir kaut kas līdzīgs tanku atbalsta transportlīdzeklim.

48 tonnas smagais "Terminator" ir apbruņots ar torni, uz kura atrodas divi 30 milimetru lielgabali un prettanku četru raķešu palaidējs. Tā bruņas - tērauda, kompozītu un reaktīvo bruņu maisījums - ir līdzvērtīgas tanka aizsardzībai.

Krievijas doktrīnā noteikts, ka "Terminator" pavada tankus, lai pasargātu tos no kājniekiem. Vajadzība ir acīmredzama. Ukrainas kājnieki iznīcinājuši tūkstošiem Krievijas tehnikas vienības.

Pagājušā gada pavasarī visi BMPT ieradās Ukrainas austrumos un pievienojās Krievijas armijas 90. tanku divīzijai netālu no Kreminnas.

Komentāri (14)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu