FOTO ⟩ Kur atrodas pirms pieciem gadiem kosmosā palaistā Īlona Maska "Tesla"? (1)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: X80001/SCANPIX

Pirms pieciem gadiem "SpaceX" kosmosā nolēma palaist Īlona Maska personīgo "Tesla" rodsteru. Automašīna tika nosūtīta ilgā ceļojumā kosmosā, taču kur tā atrodas šobrīd?

Eksperti vēsta, ka ir grūti noteikt transportlīdzekļa precīzu atrašanās vietu, taču pastāv iespēja, ka to ir deformējis vai iznīcinājis meteorīts vai radiācija, vēsta raidsabiedrība CNN.

2023. gada 6. februārī ķiršu krāsas sporta automašīna kosmosā oficiāli atrodas piecus gadus.

Dati liecina, ka automašīna bija pabeigusi aptuveni trīs un vienu ceturtdaļu cilpas ap Sauli un atradās aptuveni 327 miljonus kilometru no Zemes.

2020. gadā transportlīdzeklis pirmo reizi pietuvojās Marsam, pabraucot tam garām aptuveni 8 miljonu kilometru attālumā no planētas.

Foto: X80001/SCANPIX

Šā gada 6. februārī automašīnas ceļš krustojās ar Marsa ceļu, lai gan pati planēta atradās Saules pretējā pusē.

Pagaidām maz ticams, ka līdz 2035. gadam rodsters pietuvosies citai planētai. 2035. gadā tas atkal pietuvosies Marsam, bet 2047. un 2050. gadā – Zemei, vēsta NASA dati.

Foto: SPACEX/SCANPIX

2018. gada 6. janvārī "SpaceX" veica pirmo savas "Falcon Heavy" raķetes testa lidojumu, ar ko kosmosā tika nogādāts "Tesla Roadster". 

Izrādās, ka sarkanajā elektromobilī bijis noslēpts neliela izmēra objekts, kas teorētiski savas funkcijas varētu pildīt miljoniem vai pat miljardiem gadu, turklāt ekstremālos apstākļos, kādi valda atklātā kosmosā vai uz tālām, vēl neiepazītām planētām.

Foto: SPACEX/SCANPIX

Tā ir datu arhivēšanas ierīce "Arch". Organizācija "Arch Mission Foundation" norādīja, ka mazie datu nesēji, kas vizuāli atgādina miniatūru kompaktdisku, varētu "saglabāt un laikā un telpā izplatīt cilvēces zināšanas, tā dodot labumu nākotnes paaudzēm".

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu