Pakistānā par zaimotāja nolinčošanu aizturēti 50 cilvēki

LETA/AP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AP/Scanpix

Pakistānas policija aizturējusi vismaz 50 cilvēkus, kas tiek turēti aizdomās par zaimošanā apsūdzēta cilvēka nolaupīšanu un nolinčošanu, pirmdien paziņojušas amatpersonas.

Simtiem sadusmotu musulmaņu sestdien devās uz policijas iecirkni Pendžābas provinces Nankanas apgabalā, kur bija aizturēts kāda zaimošanā apsūdzēts vīrietis.

Pūlis ielauzās policijas iecirknī un vīrieti nolinčoja. Kad ieradās policijas papildspēki, aizturētais jau bija miris un pūlis gatavojās sadedzināt viņa līķi.

Policijas papildspēkiem izdevās pūli izklīdināt.

Pūlis apsūdzēja vīrieti, ka viņš ielīmējis Korānā savu, savas sievas un naža attēlu un rādījis tos citiem. Vīrietis jau 2019.gadā tika aizturēts par zaimošanu un atradās cietumā līdz 2022.gada vidum.

Policija skaidroja, ka vīrietis atkal apgānījis Korānu un vairāki aculiecinieki piekāvuši viņu. Pēc tam policija viņu aizturējusi, bet sekojis pūļa uzbrukums policijas iecirknim un aizturētā linčošana.

Par zaimošanu Pakistānā var tikt piespriests nāvessods.

Policija plāno aizturēt vēl citas personas, kas piedalījās linčošanā. Policijas iecirkņa priekšnieks pēc notikušā ir atlaists.

Starptautiskās un Pakistānas tiesību aizstāvju grupas norāda, ka apsūdzības zaimošanā bieži tiek izmantotas, lai iebiedētu reliģiskās minoritātes un kārtotu personīgus rēķinus. Pakistānas valdība ilgstoši ir bijusi pakļauta spiedienam mainīt valsts likumus par zaimošanu, bet islāmisti tam stingri pretojas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu