Itālijas valdošā koalīcija uzvar reģionālajās vēlēšanās

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Itālijas premjerministre Džordža Meloni
Itālijas premjerministre Džordža Meloni Foto: EPA/Scanpix

Itālijas premjerministres Džordžas Meloni labējā koalīcija ir uzvarējusi reģionālajās vēlēšanās, kas svētdien un pirmdien notika divos Itālijas reģionos - Lacio un Lombardijā, nostiprinot viņas pozīcijas nepilnus četrus gadus pēc stāšanās amatā.

Lombardijā, kas ir Itālijas ekonomiski nozīmīgākais reģions, ar koalīcijas atbalstu reģiona prezidenta amatā tika pārvēlēts Atilio Fontana no labējās partijas "Līga", kas ir valdošās koalīcijas locekle.

Pēc lielākās daļas balsu saskaitīšanas Fontana bija ieguvis 55% balsu, bet viņa centriski kreisais sāncensis - gandrīz 34%.

Lacio reģionā, kas ietver valsts galvaspilsētu Romu, koalīcijas kandidāts Frančesko Roka ieguva 53% balsu, bet viņa galvenais pretinieks - apmēram 34%. Roka ir bijušais Itālijas Sarkanā Krusta vadītājs.

Neraugoties uz zemo vēlētāju aktivitāti, kas bija aptuveni 40%, Meloni atzina, ka ir gūta "skaidra uzvara".

"Rezultāts, kas konsolidē centriski labējo saskaņotību un nostiprina valdības darbu," Meloni ierakstīja tviterī.

Meloni nacionālkonservatīvā partija "Fratelli d’Italia" ("Itālijas brāļi") septembrī ieguva 26% balsu Itālijas parlamenta vēlēšanās. Tā izveidoja valdību kopā ar Mateo Salvīni nacionālkonservatīvo "Līgu" un ekspremjera Silvio Berluskoni konservatīvo partiju "Forza Italia" ("Uz priekšu, Itālija!").

Salvīni nekavējoties apsveica Fontanu ar uzvaru, lietotnē "Instagram" ierakstot: "Uzvara. Paldies, Lombardija. Paldies, Lacio."

"Fratelli d'Italia" bija pirmajā vietā abās reģionālajās vēlēšanās, iegūstot apmēram 25% balsu Lombardijā un 34% balsu Lacio. "Līga" ieguva gandrīz 17% balsu Lombardijā un apmēram 8% balsu Lacio, kuru pēdējos 10 gadus bija vadījusi centriski kreisā Demokrātiskā partija.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu