FOTO ⟩ Maskavā autoražotāja stāvlaukumā sakrājušies simtiem jauno "Moskvich 3" spēkratu (5)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: X90209/SCANPIX

Simtiem vēl nepārdotas jaunās "Moskvich 3" automašīnas stāv rūpnīcas stāvlaukumā Maskavā. Kā vēsta krievu mediji, stāvlaukumā varētu atrasties aptuveni 200 pilnīgi jauni spēkrati, kuri gaida savu iespēju nokļūt uz ceļiem.

"Moskvich" auto rūpnīca Maskavā atrodas tur, kur pirms tam savus spēkratos radīja "Renault". Šobrīd teritorijai ir ierobežota piekļuva.

Autoražotājs masveida jauno "Moskvich 3" ražošanu sāka 2022. gada beigās, bet pirmie modeļi pie iedzīvotājiem nonāca jau 2023. gada sākumā. Kā norādīja pats autoražotājs - nākamā "Moskvich 3" partija gaidāma marta sākumā.

Foto: Autonews.ru

Tāpat uzņēmums brīdināja, ka otrā "Moskvich 3" partija, kas nonāks autocentros, būs dārgāka. Arī Maskavas varas iestādes apsvērušas iespēju valsts vajadzībām iegādāties jaunos transportlīdzekļus.

Faktiski šie spēkrati ir Ķīnas JAC JS4 automobiļa versija ar "Moskvich" zīmolu. Ražošanas sākšanas ceremonijā piedalījās Maskavas mērs Sergejs Sobjaņins un vicepremjers Deniss Manturovs.

Foto: "Moskvich 3"

Iepriekš jau vēstīts, ka Krievijas valsts kontrolētie mediji jūlijā ar lepnumu ziņoja par jaunumiem kādreiz slavenā automašīnu zīmola "Moskvich" atdzimšanā, tomēr, kā beigās izrādījās, gaidāmie "moskviči" nav nekas vairāk kā Ķīnas autoražotāja modeļi, kuru attēlus Krievijas puse savā prezentācijā izmantojusi bez attiecīgā Ķīnas uzņēmuma ziņas.

Krievu mediji norādīja, ka jaunais apvidus auto "Moskvich 3" maksā teju divus miljonus rubļu, kas ir mazliet vairāk nekā 26 200 eiro. Salīdzinot ar citiem līdzīgiem transportlīdzekļiem, "Moskvich 3" ir diezgan dārgs. Piemēram, "Dacia Duster" maksā nepilnus 16 000 eiro, "Peugeot 2008" maksā 24 300 eiro, bet "Volkswagen T-Cross" - sākot no 24 000 eiro.

Šis ir pirmais modelis, kas nonācis uz rūpnīcas konveijera atjaunotajā "Moskvich" rūpnīcā. Saskaņā ar ražotāja pausto informāciju, automašīnu ražos piecās dažādās krāsās - baltā, melnā, sarkanā, pelēkā un gaiši zilā.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu