FOTO un VIDEO "Auto, pie kura ļoti ātri pierast!" Stiliste Anita Altmane testē "Nissan Qashqai e-POWER"

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Slavenības vs. Auto Anita Altmane
Slavenības vs. Auto Anita Altmane Foto: Juris Lisovs / TVNET

Pirms nu jau vairāk nekā 15 gadiem japāņu autoražotājs "Nissan" izlaida pirmo pilsētas krosoveru "Qashqai". Laikam ejot, automašīnu tirgū strauji ielauzušies elektroauto un hibrīdi. Šis "Nissan" automobiļa modelis ir pirmais Eiropā, kas aprīkots ar e-POWER piedziņas sistēmu. To jaunākajā rubrikas "Slavenības vs. Auto" sērijā testēja stiliste Anita Altmane.

Pašā sākumā ir jāpiemin, ka e-POWER ir ekskluzīva "Nissan" tehnoloģija un "Nissan" elektrifikācijas stratēģijas būtiska sastāvdaļa, kas piedāvā atsaucīgu, efektīvu un klusu braukšanu.

Ar ko īpašs pats "Nissan Qashqai e-POWER" auto?

e-POWER veido akumulators, kas papildināts ar mainīgas kompresijas pakāpes 1,5 l trīscilindru benzīna turbodzinēju, kurš ģenerē 156 ZS, jaudas ģeneratoru, invertoru un 140 kW (190 zirgspēki) elektromotoru, kas izmēra un jaudas ziņā līdzīgs agregātiem Nissan elektriskajos automobiļos.

Benzīna dzinējs ģenerē elektrību un automobiļa riteņus griež tikai elektromotors, līdz ar to auto brauc līdzīgi kā elektroauto - tūlītējs paātrinājums, dinamiska un klusa braukšana. Pats būtiskākais - auto nav nepieciešams pieslēgt uzlādei.

Video: "Slavenības vs. Auto" sērija ar stilisti Anitu Altmani

Papildus aizraujošajām braukšanas īpašībām tiek ietaupīta arī degviela un ogļskābās gāzes izmeši. Vislielākais ietaupījums jūtams tieši, braucot pilsētā.

"Qashqai" dažādais funkciju un tehnoloģiju klāsts

Jaunais "Nissan Qashqai" ir drošākais savā klasē un to apliecina Neatkarīgās Eiropas jauno automobiļu drošības novērtēšanas organizācijas ("Euro NCAP") piešķirtais "Best in Class" apbalvojums "Small Off Road" kategorijā.

"Euro NCAP" ir piešķīris jaunajam Qashqai 91% gan pieaugušo pasažieru, gan bērnu aizsardzībā, ierindojot to starp labākajiem savā konkurences grupā.

"Nissan Qashqai" piedāvā vairākas aktīvās drošības palīgsistēmas, tai skaitā ārkārtas bremzēšanas sistēmu, kas brīdina autovadītāju un iedarbina bremzes, ja automobilis paredz sadursmi ar transportlīdzekli, gājēju vai riteņbraucēju. Šī un citas modernas drošības tehnoloģijas ir pieejamas jaunā "Qashqai" standarta aprīkojumā, ne tikai visaprīkotākajās versijās.

Jaunajā "Qashqai" "Nissan" pirmo reizi Eiropā piedāvā projicējošo displeju, kas ļauj autovadītājam redzēt braukšanas ātrumu, navigācijas norādes un spēkā esošos ātruma ierobežojumus, nenovēršot skatienu no ceļa.

Inteliģentie adaptīvie priekšēji lukturi, kas pielāgo tālo gaismu stara kūļa formu, lai neapžilbinātu pretimbraucošos autovadītājus, ir vēl viens "Qashqai" moderno tehnoloģiju piemērs, kas uzlabo drošību.

Šis automobiļa modelis ir aprīkots arī ar "aklās" zonas palīgsistēmu, kas nosaka, kad autovadītājs, virzoties uz blakus joslu, nav pamanījis citu transportlīdzekli šajā joslā, un aktīvi virza "Qashqai" atpakaļ savā braukšanas joslā, lai pasargātu autovadītāju no liekām nepatikšanām. Brīdinājums par satiksmi aizmugurē arī palīdz novērst sadursmes, piemēram, braucot atpakaļgaitā ārā no stāvvietas.

Bez plašā "Nissan" inteliģento tehnoloģiju klāsta jau standarta aprīkojumā ir iekļauti arī, piemēram, aizmugurējie automobiļa stāvvietā novietošanas sensori, automātiski LED lukturi, apsildāmi sānu spoguļi, braukšanas režīmu izvēle un daudz kas cits.

Vēl augstākos aprīkojuma līmeņos (vai kā izvēles aprīkojums, atkarībā no aprīkojuma līmeņa) pieejams "Apple CarPlay"/"Android Auto", viedtālruņa bezvadu lādētājs, apsildāma stūre, apsildāms vējstikls, inteliģentā atslēga, 12,3 collu informācijas, izklaides, audio un navigācijas sistēmas ekrāns ar "Nissan" savienojamības pakalpojumiem, projicējošais displejs, kas projicē noderīgu informāciju uz vējstikla tieši autovadītāja acu priekšā.

Tāpat ir pieejama arī "e-Pedal" tehnoloģija, kas ļauj braukt, izmantojot tikai vienu pedāli, inteliģentais apkārtskata monitors, elektriski, ar brīvroku funkciju atverams bagāžas nodalījums, "ProPILOT Assist" ar "Navi-Link", kas apvieno braukšanas joslas saglabāšanas palīgsistēmu, inteliģento kruīza kontroli un satiksmes sastrēgumu "pilota" sistēmu, "ProPILOT Park", kas automātiski novieto automobili stāvvietā, "Bose" audio sistēma un daudz kas cits.

Foto: "Slavenības vs. Auto" sērija ar stilisti Anitu Altmani

Vēl kāda interesanta iezīme ir, ka "Qashqai" līdzīgi kā citus Nissan automobiļu modeļus var kontrolēt attālināti, izmantojot "NissanConnect Services" viedtālruņa lietotni. Ar tās palīdzību var uzzināt informāciju par automobili, degvielas daudzumu bākā, atrašanās vietu, "veselības" stāvokli, caur to var sazināties ar "Nissan" tehniskās palīdzības dienestu, ja kaut kas ir atgadījies, ar lietotnes palīdzību var apskatīties, vai auto durvis ir aizslēgtas un arī, atrodoties jebkurā pasaules malā, tās atslēgt vai aizslēgt, var iestatīt arī viedos brīdinājumus – automobiļa īpašnieks var iestatīt maksimālo braukšanas ātrumu, atļauto teritoriju un braukšanas laiku, kad ar viņa auto var kāds cits braukt, un, ja kāds no šiem faktoriem tiek pārkāpts, atnāk paziņojums.

Automašīnas tehniskais raksturojums

Jauda140 kW (190 ZS)
Degvielas patēriņš5,3 – 5,4 l/100 km
Pašmasa1612 – 1728 kg
Maks. ātrums170 km/h
Paātrinājums(0–100 km/h) 7,9 sek.
Garums4425 mm
Platums1835 mm
Augstums1625 mm
Garenbāze2665 mm

Stilistes Anitas Altmanes iespaidi par "Nissan Qashqai e-POWER"

Altmanes pirmais iespaids par "Qashqai" - ērta automašīna. "Ir forši, ļoti ērts auto. Protams, ir vēl jāpierod, jo te viss ir jauns."

Stilistei arī ļoti pie sirds gāja stūres apsilde, jo pašas personīgajā automašīnā tādas funkcijas neesot. Tāpat Altmane norādīja, ka "Qashqai" ir pietiekami augsts, tāpēc tas radīts ne tikai pilsētas apstākļiem.

Stiliste augstu novērtēja "Qashqai" projicējošo displeju, kas brauciena laikā šoferim liek justies vēl pārliecinātākam un savienotākam. "Ļoti laba funkcija, es pati pieradu ātri. Principā brauciena laikā jāskatās tikai sānu spoguļos un stiklā, kur rādās ātrums."

Altmane pauda viedokli, ka pie jaunas automašīnas parasti pierast ir grūti un tas prasa kādu laiku, taču pie šī "Qashqai" viņa pieradusi neticami ātri. "Auto ir ļoti paklausīgs, un ar to viegli un ātri var sadzīvot."

Raksts tapis sadarbībā ar "Nissan"

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu