Maskavas policijai iepērk bruņuvestes ar svēto attēliem un lūgšanu tekstiem (5)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Krievijas Iekšlietu ministrijas Saimniecības pārvalde iepērk Maskavas policijai bruņuvestes ar svēto attēliem un lūgšanu tekstiem, ziņo Krievijas izdevums "Poligon media".

Tiek plānots iepirkt 111 sānu vai papildu plāksnes šādām bruņuvestēm ar Jura Uzvarētāja, erceņģeļa Miķeļa un Kazaņas Dievmātes svētbildi. Uz plāksnēm arī būs uzdrukāti lūgšanu teksti.

Iepirkumā minētajās prasībās teikts, ka plāksnēm jābūt 16 centimetrus garām, 12 centimetrus platām un septiņus milimetrus biezām, jānodrošina aizsardzība pret lodēm, un jābūt izturīgām pret salu, karstumu un lietu.

Svētbildēm un lūgšanu tekstiem jābūt uzdrukātiem uz zaļa paliktņa brūnā ietvarā un iesaiņotiem atsevišķā kartona kastītē ar caurspīdīgu plastmasas vāciņu.

Iepirkums tiks pabeigts šī gada 1.martā. Tā cena pagaidām nav zināma.

Krievijas pareizticīgo baznīca aktīvi atbalsta Krievijas iebrukumu Ukrainā.

Šīs baznīcas patriarhs Kirils apgalvo, ka "Krievija nekad nevienam nav uzbrukusi, tikai aizsargājusi savas robežas".

Kirils motivē Krievijas pilsoņus piedalīties laupīšanas karā pret Ukrainu, nosodot tos, kas bailēs no mobilizācijas izbrauc no valsts, un paziņojot, ka Krievijas jaunatnei ilgstoši tikušas iepotētas aplamas vērtības.

Krievijas pareizticīgo baznīcas garīdznieki arī paziņojuši, ka ukraiņi "slavina aktikristu", tāpēc nevar būt nekādas žēlastības ne pret Ukrainas karavīriem, ne pret sievietēm un bērniem.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu