Seminārs “Eiropas diena noziegumos cietušajiem 2023”

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Publicitātes foto

Interesenti aicināti pieteikties tiešsaistes semināram un ekspertu diskusijai “Eiropas diena noziegumos cietušajiem 2023”, kas norisināsies 22. februārī no plkst. 10.00 līdz plkst. 16.00. Uzmanības centrā - pieejamais atbalsts, cietušā izaicinājumi un vajadzības ceļā uz tiesību aizstāvību un sociālo rehabilitāciju, valsts iestāžu un nevalstisko organizāciju loma ceļā uz pilnvērtīgu nozieguma seku novēršanu un preventīvo darbību.

Lai popularizētu esošās atbalsta iespējas noziedzīgos nodarījumos cietušajiem, Krīžu un konsultāciju centrs “Skalbes” un tā portāls “Cietusajiem.lv” jau ceturto reizi rīko tiešsaistes semināru un ekspertu diskusiju. Pasākuma mērķis ir informēt sabiedrību par atbalsta iespējām cietušajiem un veicināt starpinstitucionālu sadarbību palīdzības nodrošināšanai. Biedrība “Skalbes” organizē arī Atbalsta tālruni noziegumos cietušajiem 116006 un portālu Cietusajiem.lv.

Ir svarīgi izglītot par iespējām sev palīdzēt, ja cilvēks ir kļuvis par cietušo, un mēs cenšamies uz cietušā jēdzienu skatīties plašāk, ne tikai kriminālprocesa ietvaros. Tāpat nepieciešams paplašināt iedzīvotāju prasmes un zināšanas par savām tiesībām, kā arī attīstīt forumu informācijas un zināšanu apmaiņai dažādiem dienestiem, kas savā darbā saskaras ar cietušajiem,” pauž biedrības “Skalbes” valdes locekle Santa Laimiņa.

Pasākumā ir aicināti piedalīties valsts iestāžu un nevalstisko organizāciju pārstāvji, kuru ikdienas darba pienākumi ir tiešā veidā saistīti ar palīdzības sniegšanu noziegumos cietušajiem iedzīvotājiem.

Seminārā tiks aktualizēti seši tematiskie paneļi:

1. Vardarbība ģimenē,

2. Ekonomiskie noziegumi,

3. Noziegumi internetā,

4. Amatpersonu noziegumi,

5. Fiziskais kaitējums, atlīdzība, izlīgums,

6. Vardarbība pret bērnu.

Iepriekšējās reizes seminārs pārsteidzis ar vairākiem simtiem dalībnieku, ar to apliecinot sabiedrības uzmanību cietušo problēmām, tāpēc tas sāk kļūt par tradīciju. Iepriekš klausītāji ļoti atzinīgi novērtēja semināra programmu, jo beidzot bijis iespējams gūt pārskatu ne vien par kādu šauru problēmu, bet jomu kopumā, informēja biedrības “Skalbes” valdes priekšsēdētājs Raivo Vilcāns.

Tiešraide būs skatāma biedrības "Skalbes" un Cietusajiem.lv Facebook lapā, kā arī TVNET. Aktuālai informācijai aicinām sekot līdzi https://www.facebook.com/cietusajiem.lv

Eiropas Padome 1990. gada 22. februārī izdeva Cietušo hartu, kas noteica noziegumos cietušo tiesības. Lai apzinātu cietušo intereses, vajadzības un ar to saistītās problēmas, kā arī veicinātu turpmāku noziegumos cietušo situācijas uzlabošanu un starpinstitūciju sadarbības uzlabošanu, Eiropas Savienības dalībvalstīs ik gadu 22. februāri tiek atzīmēta Eiropas diena noziegumos cietušajiem.

CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu