Prigožins apsūdz Šoigu un Gerasimovu "valsts nodevībā" (7)

TVNET/REUTERS
CopyLinkedIn Draugiem X
No kreisās: Sergejs Šoigu un Valērijs Gerasimovs
No kreisās: Sergejs Šoigu un Valērijs Gerasimovs Foto: PA/Scanpix

Krievijas algotņu grupējuma "Vagner" vadītājs Jevgēnijs Prigožins otrdien apsūdzējis Krievijas aizsardzības ministru Sergeju Šoigu un Generālštāba vadītāju Valēriju Gerasimovu, ka tie bloķējot munīcijas piegādes "Vagner" kaujiniekiem un cenšoties sabotēt grupējumu. Viņš šādu rīcību pielīdzinājis "valsts nodevībai".

"Vagner" kaujinieki cīnās pret Ukrainas bruņotajiem spēkiem sīvajās kaujās Bahmutā, pilsētā Ukrainas Doneckas apgabalā.

Munīcijas trūkuma dēļ "Vagner" ciešot lielākus zaudējumus Bahmutā, sacīja Prigožins.

"Ģenerālštāba vadītājs un aizsardzības ministrs mētājas ar rīkojumiem ne tikai nesūtīt privātajai militārajai kompānijai "Vagner" munīciju, bet arī nepalīdzēt ar gaisa transportu," apgalvoja Prigožins.

Pirmdien Prigožins sūdzējās, ka amatpersonas, ko viņš toreiz nenosauca vārdā, bloķējot piegādes "Vagner" algotņiem un ka šīm amatpersonām esot personiska nepatika pret Prigožinu.

Prigožins vairākus mēnešus kritizējis Krievijas augstāko militāro pavēlniecību par nekompetenci, kā arī pārmetis Krievijas Aizsardzības ministrijai, ka tā cenšoties piesavināties nopelnus par "Vagner" gūtajiem panākumiem Bahmutā.

"Vagner" iepriekš savas algotņu rindas papildināja, vervējot ieslodzītos Krievijas cietumā. Šomēnes Prigožins paziņoja, ka "Vagner" turpmāk ieslodzītos vairs nevervēšot. No nevalstiskajām organizācijām izskanējis, ka tagad ar to nodarbojoties Krievijas Aizsardzības ministrija.

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu