Video ⟩ Velkoņi ugunsgrēkā cietušo kravas kuģi nogādās Rīgā (13)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Kravas kuģis "Escape"
Kravas kuģis "Escape" Foto: Latvijas Jūras spēki

Divi velkoņi ugunsgrēkā cietušo kravas kuģi "Escape" sākuši vilkt uz Rīgu, aģentūru LETA informēja Jūras spēku sabiedrisko attiecību speciāliste Līva Veita.

Velkoņi "Stella" un "Orion" sākuši kuģi vilkt tauvā uz Rīgas ostu. Tāpat kuģus patlaban pavada krasta apsardzes kuģis "Saule".

Kuģiem pretim devies arī Jūras spēku štāba un apgādes kuģis "Varonis" un patruļkuģis "Rēzekne", kas ugunsgrēkā cietušo kuģi pavadīs līdz Rīgai.

Patlaban nav zināms, vai "Escape" nogādās ostas piestātnē, vai noenkuros jūrā netālu no ieejas ostā.

Kuģa īpašnieki ir nosūtījuši uz Latviju tehniskās glābšanas speciālistu komandu kuģa apsekošanai. Pēc apsekošanas kuģa īpašnieki pieņems lēmumu par kuģa tālāko likteni.

Ārēji uz "Escape" degšana, dūmošana nav konstatēta.

Jau ziņots, ka aizvadītajā naktī plkst.2.42 Jūras spēku Krasta apsardzes dienesta Jūras meklēšanas un glābšanas koordinācijas centrs (MRCC Rīga) saņēma informāciju no kravas kuģa "Escape", ka uz tā izcēlies ugunsgrēks, ko nav izdevies nodzēst ar autonomās ugunsdzēsības sistēmu. Ugunsgrēks sākās motortelpā un izplatījās pa kuģa virsbūvi.

Plkst.2.57 kuģa "Escape" apkalpe pameta to glābšanas laivā. Savukārt centrs deva uzdevumu blakus esošajam kravas kuģim veikt apkalpes glābšanu. Visi 15 kuģa "Escape" apkalpes locekļi tika uzņemti uz kuģa "Kairit" klāja, kas viņus nogādāja Rīgas ostā.

Patlaban kuģis "Escape" atrodas starp Mērsragu un Roju apmēram deviņus kilometrus no krasta.

"Escape" kuģo zem Nīderlandes karoga, un uz tā konteineros ir bīstama krava - polimēri un krāsu materiāli. Patlaban nav ziņu, ka konteineri būtu deguši.

Kuģis bija ceļā no Klaipēdas uz Rīgu.

Komentāri (13)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu