VIDEO "Opel Grandland PHEV" - ar unikālu gaismas tehniku un piedziņas sistēmu

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no video

"Grandland" ir pagaidām lielākais "Opel" krosovers. Šoreiz mums darīšana ar tā visjaunāko versiju, kas modernizācijas gaitā tikusi pie jaunas priekšpuses un saucas vienkārši "Grandland", nevis "Grandland X" kā 2017. gadā.

Redzamākais ieguvums no modernizācijas joprojām ir tieši "Opel Vizor" stila priekšpuse, kas kopīga visiem jaunajiem un atjauninātajiem vācu zibens modeļiem. Šim "Grandland" ir LED matricu gaismas. 84 gaismas elementi katrā lukturī ne vien pilda ierastās matricu LED starmešu funkcijas, bet arī aprīkoti ar īpašu "Country Light" jeb lauku apgaismojuma funkciju.

Ārpus pilsētas uz neapgaismotiem ceļiem tā papildus izgaismo ceļmalas, ļaujot laikus pamanīt meža dzīvniekus, kas grasās šķērsot ceļu. Tāpat "Opel Grandland" iespējams aprīkot ar nakts redzamības iekārtu.

Tā automātiski fiksē kustīgus objektus un brīdina par tiem vadītāju. Salonā atrodama gandrīz tikpat moderna vadītāja saskarne kā jaunajā "Mokka" vai "Astra" - virtuālais mērskalu panelis, plašs centrālais ekrāns u.c. Stūres izmērs un sēdpozīcija atšķiras no citiem PSA ("Stellantis") brāļiem, un ir tipisks "Opel".

Video: "TV Autoziņas" sižets

Tomēr automātiskās pārnesumkārbas svira vēl joprojām aizgūta no "Peugeot". "Opel Grandland" ir divas PHEV lādējamā hibrīda versijas. Balstītas uz 1,6 litru benzīna turbodzinēja, tās attīsta 225 vai 300 zirgspēkus.

Otrajā gadījumā "Hybrid4" sistēmai ir divi elektromotori un pilnpiedziņa, taču turpmāk tā rezervēta "Opel Grandland" sporta modelim GSe. Baterijas ietilpība ir 13,2 kilovatstundas, un tai ir šķidruma dzesēšana efektīvākai darbībai, sniedzamība ar vienu uzlādi ir ap 40 km.

Paātrinājums ir 6 sekundes līdz "simtam". Par vadāmību un stabilitāti gan jāpateicas Opel inženieriem, kas PSA šasijai piešķīruši savu raksturu. Tā kā elektromotori ir uz katras ass, 500 Nm griezes moments pieejams vienmēr.

Sākt kustību no vietas slidenā nogāzē šai transmisijai nesagādā nekādas grūtības. "Opel Grandland PHEV" lielākais mīnuss ir augsta cena, no 45 000 eiro, taču modelis kā tāds pieejams arī ar daudz lētākiem benzīna un dīzeļa turbodzinējiem, tiesa gan, tikai ar priekšējo riteņu piedziņu.

Plašāk "TV Autoziņas" sižetā!

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu