Ukraina gūs virsroku cīņā ar Krieviju, uzsver Stoltenbergs (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AP/Scanpix

Ukraina noteikti gūs virsroku cīņā ar Krieviju, piektdien vizītē Tallinā paziņoja NATO ģenerālsekretārs Jenss Stoltenbergs.

"Brīvība nav par brīvu. Mums par to jācīnās katru dienu," preses konferencē uzsvēra Stoltenbergs.

"Šodien tā ir ukraiņu tauta, kas drosmīgi cīnās par savu brīvību. Un, par spīti tumšam izmisuma un iznīcināšanas gadam, tās apņēmība un drosme noteikti gūs virsroku," sacīja Ziemeļatlantijas alianses ģenerālsekretārs.

Viņš brīdināja, ka Krievijas prezidents Vladimirs Putins "nav atteicies no saviem mērķiem".

"Viņš vēlas citādu Eiropu, kur Krievija var diktēt, kas jādara kaimiņiem. Viņš negatavojas mieram, viņš gatavojas tam, ka būs vairāk kara. Tāpēc mums Ukrainai jādod tas, kas tai vajadzīgs, lai uzvarētu," sacīja Stoltenbergs.

Komentējot Ķīnas piektdien publiskoto tā dēvēto miera plānu kara izbeigšanai Ukrainā, NATO ģenerālsekretārs uzsvēra, ka nav lielas uzticības Pekinai.

"Pirmkārt, nav lielas uzticības Ķīnai, jo tā nav spējusi nosodīt nelikumīgo iebrukumu Ukrainā. Un tikai dažas dienas pirms iebrukuma tā parakstīja vienošanos (..) par neierobežotu partnerību ar Krieviju," teica Stoltenbergs.

Jau ziņots, ka piektdien, kad Igaunija svin neatkarības proklamēšanas 105.gadadienu, vizītē Tallinā ieradušies Stoltenbergs un Eiropas Komisijas prezidente Urzula fon der Leiena.

Piektdien arī aprit gads, kopš Krievija sāka plaša mēroga iebrukumu Ukrainā.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu