Saūda Arābija piešķirs Ukrainai 400 miljonu dolāru vērtu palīdzību (4)

LETA/UKRAINSKA PRAVDA
CopyLinkedIn Draugiem X
Saūda Arābijas ārlietu ministrs Feisalu bin Farhanu al, Ukrainas prezidenta biroja vadītājs Andrijs Jermaks un Ukrainas ārlietu ministrs Dmitro Kuleba
Saūda Arābijas ārlietu ministrs Feisalu bin Farhanu al, Ukrainas prezidenta biroja vadītājs Andrijs Jermaks un Ukrainas ārlietu ministrs Dmitro Kuleba Foto: AP/Scanpix

Saūda Arābija piešķirs Ukrainai 400 miljonu dolāru vērtu palīdzību - humāno palīdzību 100 miljonu dolāru vērtībā un naftas produktus 300 miljonu dolāru vērtībā, svētdien pēc sarunām Kijivā ar Saūda Arābijas ārlietu ministru Feisalu bin Farhanu al Saūdu pavēstīja Ukrainas prezidenta biroja vadītājs Andrijs Jermaks.

Saūda Arābijas ārlietu ministrs Kijivā tikās ar Ukrainas prezidentu Volodimiru Zelenski un viņa komandu, platformā "Telegram" pavēstīja Jermaks.

Vizītes gaitā prezidenta birojā parakstīti divi dokumenti, ar ko tika formalizēta palīdzības paketes piešķiršana Ukrainai 400 miljonu dolāru vērtībā.

Kā norādīja Jermaks, šī ir pirmā reize, kad Saūda Arābijas ārlietu ministrs oficiālā vizītē apmeklē Ukrainu kopš diplomātisko attiecību izveidošanas 1993. gadā.

"Vēlos atgādināt, ka Ukrainai un Saūda Arābijai ir kopīgi izaicinājumi un pieredze cīņā ar tiem. Runa ir par Irānas droniem, kas tiek piegādāti zināmiem "nemierniekiem" un ar ko ir veikti uzbrukumi Saūda Arābijas naftas objektiem," norādīja Zelenska biroja vadītājs.

"Sākot no pagājušā gada, šie paši Irānas droni nonāca pie Krievijas teroristiem, un ar tiem tiek veikti uzbrukumi Ukrainas enerģētikas infrastruktūrai. Tāpēc pieredze ar teroristiem mums arī ir kopīga," norādīja Jermaks.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu