VIDEO ⟩ 800 eiro stundas laikā! Auto īpašniece saņem divus sodus par OCTA neesamību

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Stacionārais fotoradars.
Stacionārais fotoradars. Foto: Ieva Čīka/LETA

Laura aizmirsusi savam auto iegādāties OCTA apdrošināšanu, kā dēļ saņēmusi pamatīgu "triecienu" pa maciņu - stundas laikā Rīgā braukšanu bez OCTA divas reizes fiksējis fotoradars un tagad jāšķiras no vairāk nekā 800 eiro, vēsta raidījums "Bez tabu".

Laura nenoliedz savu vainu. Tomēr viņa uzskaita vairākas nepilnības pārkāpēju apziņošanā. Sākotnēji viņa domāja, ka piemērots viens sods par braukšanu bez OCTA 350 eiro apmērā. Saņemot informāciju par Valsts policijas (VP) pieņemto lēmumu, viņa vienojās ar likumsargiem par soda apmaksu pa daļām.

Nepatīkams bija pārsteigums, kad uz deklarēto dzīvesvietu Laurai atsūtīja vēsti no tiesu izpildītāja, kurš ķēries klāt soda naudas piedziņai. Tobrīd sieviete bija neizpratnē, jo iepriekš laikus bija vienojusies ar likumsargiem par soda apmaksu. Vienošanos, sākot soda maksāšanu, Laura pildīja.

Noskaidrojās, ka tiesu izpildītājs piedziņu vērš cita soda sakarā. Izrādās, tajā pašā dienā Rīgā, bet citviet stundu vēlāk konkrēto automašīnu braucam bez OCTA fiksēja vēl viens fotoradars.

Otrais pārkāpums automašīnas īpašniecei izmaksāja 350 eiro + 110 eiro par piedziņas izdevumiem.

Laura nevēlējās apzināti izvairīties no otrā soda apmaksas. Tagad viņa atminas, ka e-pastā no Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) vienlaikus saņēma divus ziņojumus par VP pieņemto lēmumu.

Tā kā kā tie atsūtīti vienā laikā, arī ziņojumu pavadošais teksts ir identisks, tolaik nosprieda, ka abos ziņojumos runa ir par vienu un to pašu sodu – otra e-pasta pielikumā nemaz neiedziļinājās.

Laura uzskata, ka par apziņošanu atbildīgajiem vajadzētu e-pasta ziņojumā izcelt informāciju par katru konkrēto pārkāpumu.

Plašāk "Bez tabu" sižetā!

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu