Vācijas ārlietu ministre: Nāvessoda ieviešana Izraēlā būtu kļūda

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AHMAD GHARABLI

Vācija otrdien brīdinājusi Izraēlu, ka tā būtu "liela kļūda" ieviest nāvessodu, šādu augstāko soda mēru paredzot tiem, kas ir vainīgi Izraēlas pilsoņu nogalināšanā.

"Mēs plānu par [nāvessoda] ieviešanu uzskatām par ļoti satraucošu," pēc sarunām ar Izraēlas kolēģi Eli Koenu sacīja Vācijas ārlietu ministre Annalēna Bērboka.

"Mēs esam stingri pret nāvessodu, un mēs izvirzām šo jautājumu it visur pasaulē," preses konferencē līdzās Koenam sacīja Bērboka.

Svētdien Izraēlas ministru likumdošanas komiteja atbalstīja likumprojektu par nāvessoda ieviešanu. Šāda likumprojekta izstrādi paredz premjerministra Benjamina Netanjahu vienošanās ar galēji labējo partneri.

Vācieši to mācās skolās, ka Izraēla, kaut arī to "terorisms apdraud tā kā nevienu citu valsti", nav izpildījusi nevienu nāvessodu kopš 1962.gada, kad tika pakārts nacistu kara noziedznieks Ādolfs Eihmanis, sacīja Bērboka.

"Tas allaž ir bijis iespaidīgs arguments tiem no mums, kas starptautiskajā arēnā aizstāv Izraēlu pret netaisnīgu kritiku," viņa sacīja.

"Esmu pārliecināta, ka tā būtu liela kļūda - novirzīties no šis vēstures."

Šī nav pirmā reize, kad Izraēlā mēģina pieņemt šādu likumu. Atšķirībā no iepriekšējām reizēm tagad ierosināts obligāts nāvessods.

Tiesa gan, likums, domājams, pieņemts netiks, jo pret to reliģisku apsvērumu dēļ balsos ultra ortodoksālo partiju deputāti.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu