Somija sākusi būvēt robežžogu uz robežas ar Krieviju (3)

TVNET/BBC
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: raja.fi

Somijā sākusies 200 kilometru gara robežžoga būvniecība uz robežas ar Krieviju, vēsta raidorganizācija BBC.

Somijas Robežsardze norādījusi, ka žogs būs trīs metrus augsts un ka tā augšpusē būšot izliktas dzeloņdrātis.

No visām Eiropas Savienības valstīm tieši Somijai ir visgarākā kopīgā robeža ar Krieviju - 1340 kilometri. Pašlaik uz šīs robežas galvenokārt  izvietoti viegli koka žogi, lai robežu nevarētu šķērsot dzīvnieki.

Somijas lēmums par robežžoga izbūvi tika pieņemts pēc tam, kad robežu lielā skaitā meģināja šķērsot Krievijas pilsoņi, mēģinot izvairīties no mobilizācijas Krievijas bruņotajos spēkos un tikšanas nosūtītiem uz fronti Ukrainā.

Foto: raja.fi

Robežžoga būvniecība otrdien tika sākta Imatras robežpunktā. Plānots, ka atsevišķos robežžoga posmos tiks uzstādītas nakts redzamības kameras, apgaismojums un skaļruņi.

Līdz jūnijam plānots pabeigt trīs kilometrus garu posmu Imatrā, kas kalpos kā pilotprojekts, paziņojusi Somijas Robežsardze.

Arī Latvijas austrumu robeža tiek stiprināta. Robežas infrastruktūras izbūve tiek veikta uz Latvijas-Baltkrievijas robežas.

Attiecībā uz infrastruktūras izbūvi gar Latvijas-Krievijas robežu, ir izbūvēta infrastruktūra 230 kilometru garumā, tai skaitā 94 kilometru garš žogs, ziņojumā valdībai otrdien norādījusi Iekšlietu ministrija.

Patlaban nav izbūvēta infrastruktūra 53,6 kilometru garumā, kas ir sadalīta vairākos posmos. Turklāt dažos posmos no šī apjoma būvdarbi ir tikuši sākti, bet nav tikuši pabeigti. No minētā kopgaruma infrastruktūras izbūve nav tikusi sākta posmos ar kopējo garumu seši kilometri.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu