Video Ostrovskis: Jaunieši nevēlas, lai mediji sevi degradē vai pasniedz vienkāršoti sarežģītas lietas (2)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Toms Ostrovskis, TVNET grupas galvenais redaktors
Toms Ostrovskis, TVNET grupas galvenais redaktors Foto: Jānis Škapars/TVNET

Jaunieši Latvijā un pasaulē atšķiras no saviem vecākiem ne tikai ar to, ko viņi dara brīvajā laikā, bet arī attieksmi pret medijiem. "Jaunieši nevēlas, lai tradicionālie mediji sevi degradē vai pasniedz vienkāršoti sarežģītas lietas," Latvijas Radio raidījumā “Krustpunktā” pauda TVNET GRUPAS galvenais redaktors Toms Ostrovskis.

Sociālie mediji turpina strauji attīstīties, jo tirgū arvien vairāk nostiprinās tādi spēlētāji kā, piemēram, "TikTok". Ievērojamu popularitāti jauniešu vidū joprojām saglabā arī "Instagram" un "Telegram".

Pēdējos gados arvien mazāku popularitāti jauniešu vidū iegūst sociālā platforma "Facebook". Tie jaunieši, kas lietoja to agrāk, šobrīd labprātāk izvēlas uz vizuālu saturu orientētas platformas, piemēram, "Instagram", "TikTok" un "YouTube". 

Šobrīd medijus sākuši izmantot arī tie jaunieši, kas nekad nav lietojuši un arī nākotnē neplāno lietot "Facebook".

Pēdējo trīs gadu laikā platformas "TikTok" izmantošana, lai iegūtu informāciju par notikumiem pasaulē, ir pieckāršojusies 18–24 gadus vecu jauniešu vidū, savukārt "YouTube" kļūst arvien populārāks jauniešu vidū Austrumeiropā, Āzijas un Klusā okeāna reģionā, kā arī Latīņamerikā.

TVNET GRUPAS galvenais redaktors Toms Ostrovskis norāda, ka medijiem šobrīd ir nevis vienkārši jāpiedāvā ziņas tādēļ, ka būtu jāzina jaunākie notikumi pasaulē, bet jāliek akcents uz katra jaunieša individualitāti un jārosina atbildēt uz jautājumu: "Kāpēc tieši man tas būtu jāzina?"

Atbilde uz šo jautājumu var slēpties gan iespējā iegūt informatīvo statusu draugu lokā, gan arī jaunu karjeras iespēju nodrošināšanā.

Ostrovskis norāda, ka ir jāadaptē tradicionālo mediju formāts sociālo platformu vajadzībām. Ir jāatrod arī veidi, kā interesantā veidā pasniegt saturu jauniešiem. 

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu