Raidījums: Varētu mainīt nosacījumus par riepu maiņu (14)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Edijs Pālens/LETA

Likums ļauj no 1. marta transportlīdzekļiem likt vasaras riepas, tiesa pašreizējie laikapstākļi to īsti vēl neļauj. Eksperti darba grupās par šo jautājumu jau sākuši diskutēt, norādot, ka pavisam drīz nosacījumi varētu mainīties, vēsta Latvijas Televīzijas raidījums "Dienas ziņas".

No 1. decembra līdz 1. martam vieglajiem automobiļiem jābūt uzliktām ziemas riepām. Savukārt no otrdienas, 1. marta, drīkst izmantot vasaras riepas, taču ziemīgie laikapstākļi to īsti vēl neļauj darīt.

"Lielais vairums noteikti vēl nesteidzas, jo laikapstākļi vēl nav gluži atbilstoši. Protams, ir klienti, kuri jau ir pierakstījušies uz rītdienu un sailgojušies pēc saviem lielajiem, skaistajiem vasaras diskiem, nu un liksim virsū," sacīja SIA "Mārtiņa riepu serviss" vadītājs Edgars Bučiņš.

Ņemot vērā to, ka marta sākumā Latvijā tiešām bieži ir ziemīgi laikapstākļi, sākta diskusija - kas būtu jāmaina satiksmes noteikumos?

"Ir, tā sakot, likti papīri galdā, un eksperti diskutē par to, kā šo riepu maiņu pielīdzināt faktiskajiem laikapstākļiem, kādi tobrīd  ir," teica Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) pārstāvis Mārtiņš Mālmeisters.

Aktualizēt šo jautājumu par likumā atļauto vasaras riepu izmantošanu no 1. marta varētu jau nākamnedēļ, 6. martā, Ceļu satiksmes drošības padomes sēdē, kurā piedalīsies visas iesaistītās iekšlietu struktūras un ministrijas, kas atbildīgas par ceļu satiksmes drošību.

Plašāk "Dienas ziņu" sižetā!

Komentāri (14)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu