FOTO Viļņā pie iznīcinātā okupantu tanka novērots auto ar divdomīgu numurzīmi (7)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Igoris Vasilauskas/Facebook

Viļņas iedzīvotājs Igoris Vasiļausks pie Lietuvas galvaspilsētas Katedrāles laukumā izstādītā iznīcinātā Krievijas tanka novērojis kādu BMW ar divdomīgu numurzīmi.

Vīrietis norāda, ka pirmdienas, 27. februāra, vakarā ap 20.15 bija devies pastaigā pa Viļņas centru. Viņš nolēma noiet garām arī Katedrāles laukumā izliktajam krievu tankam, kuru Ukrainas aizstāvji iznīcinājuši.

Lietuvietis stāstīja, ka pie tanka bija noliktas sarkanas neļķes, kuras tur atstājuši Krievijas atbalstītāji. Pēc brīža stāvlaukumā iebraucis jauns un glauns BMW spēkrats, kuram bija numurzīmes "MOIMIR". Ja to tulko no krievu valodas latviski - "MANA PASAULE".

No automašīnas izkāpuši vairāki cilvēki vecumā no 20 līdz 40 gadiem, kuri aizgāja pie iznīcinātā tanka, nolika neļķes, aizdedzināja svecīti un devās tālāk.

Medijs "tv3.lt" ziņo, ka kopš tanka uzstādīšanas Viļņā jau vairākkārt notikušas dažādas provokācijas no Krieviju atbalstošajiem Lietuvas iedzīvotājiem.

26. februārī ap plkst. 10 pie tanka notika divu vīriešu konflikts, jo viens no viņiem no tanka noņēma otra uzlikto puķi. Savukārt dienu vēlāk, 27. februārī, pie ap plkst. 12.43 pie tanka ieradušās divas sievietes, kuras bija ģērbušās melnās drēbēs. Abas sievietes nolika ziedus pie kaujā kritušā tankā un sāka aģitēt apkārtējos iedzīvotājus.

Jau ziņots, ka no 24. februāra līdz 26. martam Kronvalda parkā iepretim Krievijas vēstniecībai Latvijā ir aplūkojams Ukrainas bruņoto spēku iznīcināts Krievijas okupantu tanks "T-72B". Šādi tanki ir izvietoti arī Lietuvā un Igaunijā.

Tanku 2022. gada 31. martā cīņas laikā iznīcināja Ukrainas aizstāvji Bučas apgabalā. Ukrainas bruņotajiem spēkiem izdevās tanku neitralizēt, izmantojot kumulatīvo lādiņu, trāpot tanka munīcijas nodalījumam, kas izraisīja sprādzienu un spēcīgu ugunsgrēku.

Tanks ir Ukrainas Nacionālā militārās vēstures muzeja eksponāts, par kura eksponēšanu līgumu ir noslēdzis Latvijas Kara muzejs.

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu