Ziemeļkoreja: Raķešu notriekšana tiks uzskatīta par kara pieteikumu (19)

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: JORGE SILVA / POOL / EPA / SCANPIX

Ja Ziemeļkorejas raķetes to izmēģinājuma gaitā tiks notriektas virs Klusā okeāna, tas tiks uzskatīts par "skaidru kara pieteikumu", otrdien brīdināja Ziemeļkorejas līdera Kima Čenuna ietekmīgā māsa Kima Jočuna.

"Tas tiks uzskatīts par skaidru kara pieteikumu KTDR, ja notiks tāda militārā atbilde kā pārtveršana pret mūsu stratēģisko ieroču izmēģinājumiem," paziņojumā norādīja Kima, lietojot Ziemeļkorejas oficiālā nosaukuma - Korejas Tautas Demokrātiskās Republikas - abreviatūru.

"Klusais okeāns nav ASV vai Japānas valdījums," viņa piebilda.

Ziemeļkoreja ir "vienmēr gatava jebkurā laikā spert atbilstošus, ātrus un pārliecinošus soļus", teikts Kimas paziņojumā, ko publicējusi oficiālā ziņu aģentūra KCNA.

Ziemeļkorejas pieaugošo draudu situācijā, kad Phenjana pēdējo mēnešu laikā veikusi aizliegto ieroču izmēģinājumus, ASV un Dienvidkoreja pastiprinājušas aizsardzības sadarbību, arī rīkojot kopīgus manevrus.

Phenjana apgalvo, ka tās raķešu un kodolprogrammas tiek īstenotas pašaizsardzībai, un nosoda ASV un Dienvidkorejas manevrus, tos raksturojot kā iebrukuma izmēģinājumu.

Komentāri (19)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu