Uz Ukrainu dosies astoņas dzērājšoferiem konfiscētās mašīnas, lemj valdība (4)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Alkometrs. Ilustratīvs attēls.
Alkometrs. Ilustratīvs attēls. Foto: Edijs Pālens/LETA

Valdība otrdien, 7. martā, nolēma bez atlīdzības nodot astoņus valstij piekritīgos dzērājšoferiem konfiscētos transportlīdzekļus Ukrainas Aizsardzības ministrijas armijas daļām, Vinnicas reģionālajai klīniskajai slimnīcai un Kupjanskas padomes teritoriālajai medicīnas apvienībai.

Otrdien Ministru kabineta (MK) sēdē izskatīja informatīvo ziņojumu un rīkojuma projektu par valstij piekritīgo transportlīdzekļu nodošanu bez atlīdzības Ukrainai.

Finanšu ministrs Arvils Ašeradens (JV) norāda, ka no idejas līdz realizācijai pagāja nedaudz vairāk par mēnesi. Procesā aktīvi iesaistījās gan Valsts ieņēmumu dienests, gan valdība, gan Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisija, un grozījumus Ukrainas civiliedzīvotāju atbalsta likumā Saeimas deputāti atbalstīja vienbalsīgi.

Atbilstoši Ukrainas civiliedzīvotāju atbalsta likumam valstij piekritīgos transportlīdzekļus var nodot bez atlīdzības Ukrainas valdības īpašumā, lai palīdzētu novērst ar karadarbību Ukrainā saistītās ārkārtējās situācijas sekas un atbalstītu Ukrainas sabiedrību. Šis ir vēl viens veids, kā Latvija palīdzēs Ukrainai cīņā ar Krievijas agresiju.

Biedrības "Agendum" pārstāvis un "Tviterkonvoja" aizsācējs Reinis Pozņaks norāda, ka šis ir nozīmīgs atbalsts Ukrainai, jo katrs auto frontē nozīmē kādu izglābtu dzīvību.

Valdībā otrdien apstiprinātā automašīnu nodošana ir ļoti laba ziņa piecām Ukrainas Aizsardzības ministrijas armijas daļām, kā arī trīs medicīnas iestādēm, kurām šie transportlīdzekļi būs būtisks atbalsts Ukrainas atbrīvošanā un cilvēku glābšanā, uzsver Pozņaks.

Valsts ieņēmumu dienests (VID) uzskaita valstij piekritīgo mantu, nodrošina kontroli par tās novērtēšanu, realizāciju, nodošanu bez maksas, iznīcināšanu un ieņēmumu iemaksu valsts budžetā.

Lai rīkojumā minētos valstij piekritīgos transportlīdzekļus nodotu bez atlīdzības, VID sadarbojas ar biedrību "Agendum", kas nodrošinās auto nogādāšanu Ukrainā un nodošanu Ukrainas valdības institūcijām, veicot visas nepieciešamās darbības un sedzot visus saistītos izdevumus.

Biedrība "Agendum" no dažādām Ukrainas valdības institūcijām saņem palīdzības sniegšanas lūgumus par transportlīdzekļu nepieciešamību. VID sniedza biedrībai aktuālu valstij piekritīgo transportlīdzekļu sarakstu, ko biedrība izvērtēja atbilstoši saņemtajiem palīdzības sniegšanas lūgumiem. VID biedrībai izvērtēšanai piedāvā automašīnas, kas ir piedalījušās Latvijas ceļu satiksmē un ir braukšanas kārtībā.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu