Ko Putins teica 8.marta uzrunā šogad un pirms gada (21)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AP/Scanpix

Krievijas diktators Vladimirs Putins 8.marta apsveikuma uzrunu gan šogad, gan pirms gada saka apstākļos, kad Krievija īsteno pilna apjoma iebrukumu Ukrainā. Krievijas izdevums “Meduza” salīdzinājis abas diktatora uzrunas.

Ko Putins teica 2022.gada 8.martā:

“Gribu vērsties pie kaujas laukā esošo un dzimteni aizstāvošo karavīru un virsnieku mātēm, sievām, māsām, draudzenēm un līgavām. Saprotu, ka jūs pārdzīvojat par saviem mīļajiem un tuvajiem. Jūs ar viņiem varat lepoties tā, kā ar viņiem lepojas visa valsts.”

“Uzsvēršu, ka kaujās nepiedalās un nepiedalīsies obligātā dienesta kareivji. Netiks arī veikta mobilizācija. Izvirzītos uzdevumus pilda tikai profesionālie karavīri,” pagājušā gada 8.martā paziņoja Putins.

Jāatgādina, ka pagājušā gada septembrī Putins izsludināja mobilizāciju. Kopš Krievijas iebrukuma Ukrainā pagājušā gada 24.februārī vairākkārt ticis ziņots, ka kaujās iesaistīti un gājuši bojā arī obligātā dienesta kareivji.

Ko Putins teica 2023.gada 8.martā:

“Šodien mūsu lielās valsts pilsētās un ciemos runā par mīlestību un apbrīnu pret mātēm, vecmāmiņām, māsām, sievām, meitām un draudzenēm. (..) Šogad gribu īpaši apsveikt sievietes-kareives, kuras ir izvēlējušas visaugstāko misiju – aizstāvēt dzimteni, sievietes no kaujas vienībām, militārās ārstes, feldšeres un medmāsas, kas frontes pirmajās līnijās glābj ievainotos.”

Putins arī aicināja visas Krievijas sievietes rakstīt kareivjiem frontē vēstules, vākt visu nepieciešamo un sūtīt paciņas, pīt maskēšanās tīklus, kļūt par brīvprātīgajām slimnīcās, lai rūpētos par ikvienu krievu kareivi kā par savu miesīgo dēlu.

Par rudenī paša izsludināto mobilizāciju, protams, diktators šogad nebilda ne vārda. 

Komentāri (21)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu