Foto un video ⟩ "Tas ir noziegums." Grieķijā jauni protesti saistībā ar dzelzceļa katastrofu (1)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Protesti Grieķijā saistībā ar dzelzceļa katastrofu, kurā dzīvību zaudēja 57 cilvēki
Protesti Grieķijā saistībā ar dzelzceļa katastrofu, kurā dzīvību zaudēja 57 cilvēki Foto: EPA/Scanpix

Grieķijas pilsētās trešdien, 8. martā, protestos saistībā ar 28. februāra traģisko dzelzceļa katastrofu, kurā dzīvību zaudēja 57 cilvēki, izraisījušās sadursmes starp policiju un demonstrantiem, kas likumsargus apmētāja ar degmaisījuma bumbām.

Visvērienīgākie protesti notika Atēnās, kur pilsētas ielās izgāja vairāk nekā 40 000 cilvēku.

"Tas nav negadījums, tas ir noziegums", "Katrs no mums varēja būt tajā vilcienā" - bija lasāms protestētāju plakātos. Protestētāji arī pieprasīja premjerministra atkāpšanos.

Pie parlamenta ēkas kareivīgāk noskaņotie protestētāji ar degmaisījuma bumbām un akmeņiem apmētāja policistus, kas atbildēja ar asaru gāzi.

Demonstranti arī aizdedzināja autofurgonu.

Foto: AFP / Scanpix

Arī Salonikos, kas ir Grieķijas otra lielākā pilsēta, policija protestu gaitā pie dzelzceļa stacijas lika lietā asaru gāzi pret demonstrantiem, kas likumsargu virzienā meta akmeņus.

Valstī kopumā protestos trešdien piedalījās 65 000 cilvēku, liecina policijas aplēses.

Paralēli protestiem Grieķijā notiek arī ierēdņu 24 stundu streiks. Streiko arī ārsti, skolotāji, autobusu šoferi un prāmju ekipāžas.

Dzelzceļa kustība ir paralizēta, jo pēc katastrofas sākto streiku turpina arī vilcienu strādnieki.

Traģiskā pasažieru vilciena un kravas vilciena sadursme notika 28. februārī Grieķijas ziemeļos netālu no Larisas starp Atēnām un Salonikiem.

Dzelzceļa dispečera kļūdas dēļ pasažieru vilciens tika novirzīts uz sliedēm, pa kurām tuvojās preču vilciens. Dispečers ir apsūdzēts slepkavībā. Viņa advokāts paziņoja, ka klients uzņemas savu vainas daļu.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu