Turpinās valsts budžeta debates. Saeima kārtējo sēdi pārceļ par nedēļu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
2023. gada valsts budžeta debates Saeimā
2023. gada valsts budžeta debates Saeimā Foto: Valdības māja

Saeimas trešdien, 8. martā, sāktajā ārkārtas sēdē vēl šonakt turpinoties debatēm par valsts 2023. gada budžeta projektu, parlamenta deputāti vienprātīgi nolēma ceturtdien, 9. martā, plānoto kārtējo sēdi pārcelt uz 16. martu.

Savukārt pašlaik turpinās 8.martā sāktā ārkārtas sēde, skatot likumprojektā "Par valsts budžetu 2023. un budžeta ietvaru 2023., 2024. un 2025.gadam" iesniegtos priekšlikumus.

Kā ziņots, iepriekš ceturtdien, 9. martā, Saeimas kārtējā sēdē bija paredzēts lemt par grozījumiem Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu un to pārvaldības likumā, kas rosināti, lai nodrošinātu tiesisko pamatu apvienota sabiedriskā medija darbībai, informēja Saeimas Preses dienestā.

Likumprojektu iekļaut darba kārtībā un izskatīt pirmajā lasījumā lūgusi Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisija.

Tāpat galīgajā lasījumā Saeimai ceturtdienas sēdē bija plānots lemt par likumprojektu, kas paredz profesionālās darbības prasību samērīguma regulāru novērtēšanu veikt ne retāk kā reizi piecos gados.

Otrajā lasījumā bija plānots skatīt arī priekšlikumus grozījumiem Bērnu tiesību aizsardzības likumā, lai Latvijā varētu ieviest starpinstitucionālu sadarbības programmu "Bērna māja" no vardarbības cietušo bērnu atbalstam un aizsardzībai.

Saeimai sēdē bija paredzēts lemt arī par vairāku jaunu likumprojektu nodošanu izskatīšanai komisijās, kā arī izskatīt citus jautājumus. Tagad darbs pie tiem paredzēts 16. martā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu