Irāna noslēgusi līgumu par Su-35 iegādi no Krievijas

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Irānas pastāvīgā pārstāvniecība ANO sestdien paziņoja par līguma noslēgšanu ar Krieviju par ceturtās paaudzes iznīcinātāju Su-35 iegādi, vēsta Irānas izdevums IRIB.

Irānas pastāvīgā misija paziņoja, ka iznīcinātāji Su-35 ir valstij tehniski pieņemami, un pēc 2020. gada oktobra un Irānas noteikto konvencionālo ieroču iegādes ierobežojumu beigām, pamatojoties uz ANO Rezolūciju 2231, tika noslēgts līgums par to iegādi.

Irānas mediji apgalvo, ka krievu iznīcinātājs “ir viens no spēcīgākajiem ceturtās paaudzes iznīcinātājiem pasaulē”.

Nekādas detaļas – ne par līguma izmaksām, ne par lidmašīnu skaitu, ko Irāna saņems no Krievijas – publiski netiek sniegtas. Tomēr IRIB ziņoja, ka Irāna risina sarunas par iznīcinātāju iegādi ar vairākām citām nenosauktām valstīm.

Iepriekš Izraēlas mediji, atsaucoties uz saviem datiem, norādīja, ka runa varētu būt par 24 iznīcinātājiem.

Pēdējos mēnešos Krievijas pilna mēroga karā pret Ukrainu Maskava un Teherāna ir pastiprinājušas sadarbību drošības jomā. Tai skaitā, saskaņā ar mediju ziņām, Krievija kaujas laukā sagrābj dažus Rietumu ieročus un aprīkojumu un nosūta tos uz Irānu, kur, kā uzskata ASV, Teherāna mēģinās šīs sistēmas pārveidot.

Lidaparātu Su-35 saņemšana Irānā varētu pamatīgi izjaukt reģionālo spēku līdzsvaru, radot tālejošas sekas visam reģionam.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu