Antigva un Barbuda plāno izsolīt 81 miljonu dolāru vērtu tuvam Putina līdzgaitniekam piederošu jahtu

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs atttēls.
Ilustratīvs atttēls. Foto: laranik/Shutterstock

Ziemeļamerikas salu valsts Antigva un Barbuda gatavojas tuvākajā laikā izsolīt kara noziedznieka Vladimira Putina tuvam līdzgaitniekam piederošu jahtu, vēsta "Insider".

"Alfa Nero" jahta maksā 81 miljonu ASV dolāru un pieder oligarham Andrejam Gurjevam. Plānots, ka jahtu izsolīs Antigvas un Barbudas valdība.

Medijs ziņo, ka jahta pamesta Falmutas ostā pērnā gada februārī pēc tam, kad Krievija noziedzīgi iebruka Ukrainā. ASV pret Gurjevu sankcijas izvērsa 2022. gada augustā, aprīlī - Lielbritānija, bet martā Eiropas Savienība.

Gurjevs ir viens no Krievijas bagātākajiem oligarhiem, kura neto vērtība pēc "Bloomberg" datiem ir lēšama aptuveni 10,1 miljarda dolāru apmērā. Viņš nodibinājis Krievijas vadošo ķīmisko vielu holdinga uzņēmumu "PhosAgro".

81,2 metrus garo jahtu būvējis uzņēmums "Oceanco". "Alfa Nero" var uzņemt 12 viesus sešās istabās, kā arī 28 apkalpes locekļus. Jahtā bez citām ērtībām ir arī peldbaseins un sporta zāle.

Antigvas un Barbudas valdība norādīja, ka "Alfa Nero" tiks izsolīta, ja tās īpašnieks neparādīsies, kad būs pagājušas 10 dienas kopš paziņojuma par izsoli. Gurjevs pats apgalvo, ka jahta viņam nepieder, taču ASV Valsts kases departaments sniedzis pretēju informāciju.

Grujevs jahtu esot iegādājies 2014. gadā, savukārt kopš pērnā gada augustā tā ir "bloķēta". Viņš līdz 2013. gadam bija Krievijas valdībā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu