VIDEO "Nissan Leaf" pret "Cupra Born" - jaunāks ne vienmēr nozīmē vajadzīgais pirkums

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no video

"Cupra Born" ir izskatīgākais un jestrākais "Volkswagen" grupas elektromobilis, ko vēl arvien var dabūt par salīdzinoši pieņemamu cenu. Bet kas notiks, ja tam pretim noliks pašmāju tirgus līderi un elektromobiļu veterānu "Nissan Leaf", tiesa gan, visjaunākajā, modernizētajā versijā?

Grūti iedomāties atšķirīgāku auto, taču riteņu bāze ir teju identiska, un "Nissan" ir pat garāks par "Cupru". Tas stipri paplašina praktisko pielietojumu, jo dedzīgā "Cupra" gan lepojas ar sporta sēdekļiem standartā, taču aizmugurē ir visai saspiesta.

Uz jaunāko elektromobiļu fona "Nissan Leaf" ir pieticīgāks aparāts. Bāzes komplektācijā aprīkots ar mazu 39 kWh bateriju, uz dueli Biķernieku trasē tas ieradās izpildījumā e+ ar 59 kilovatstundām un jaudīgāku, 214 ZS motoru. Tāds "Leaf" maksā no 38 līdz 43 tūkstošiem eiro, šis - apaļus 40. Bet, ja domājat, ka "Nissan Leaf" met pakaļ ar milzu atlaidēm, jūs kļūdaties.

Vairāk nekā piecus gadus pēc iznākšanas otrās paaudzes "Leaf" ir tāds deficīts, ka šo elektromobili nācās aizņemties no auto abonēšanas platformas "Renti". "Cupra Born" nemaz nav mežonīgi jaudīgāks - 231 ZS un par 0,3 sekundēm ašāks paātrinājums līdz 100 km/h. Taču elektromobiļa platforma ir daudz jaunāka un modernāka, baterija - lielāka, un tai ir termālais menedžments, kāda "Leaf" joprojām nav - ja baterija auksta, uzlāde ir lēna, vasarā - otrādi.

"Leaf" degunā joprojām slēpjas "Chademo" standarta lādētājs, kas nespēj uzņemt vairāk par 46 kW (par piemaksu "e+ Tekna" - 100 kW), kamēr "Cupras" maksimālā elektrouzņēmība sasniedz 138 kW.

Ja pie lādētāja ir rinda, laika trūkst, un tas ir vismaz 150 kW lādētājs, "Born" saviem nākamajiem kilometriem spēcināsies daudz ātrāk. Tāda pati nevienlīdzība valda AC jeb maiņstrāvas uzlādē. Taču, ja "Leaf" lieto tikai pilsētā vai piepilsētā, un uzlādes ilgumam nav nozīmes, viss ir kārtībā.

Turklāt ar 56 400 eiro, no kuriem 9000 eiro veido dažādas "ekstras" Born ir iespaidīgi dārgāks par "Leaf", kas "e+ N-Connecta" komplektācijā maksā vien nedaudz virs 40 000 eiro, neskaitot valsts subsīdīju.

Kas tad īsti ir labāks - "karstā" hečbeka elektriskais analogs ar klasisko piedziņu "Cupra Born" vai pragmatiskais "Nissan Leaf", ko japāņi nelaiž un nelaiž pensijā par spīti jaunākiem modeļiem?

Plašāk "TV Autoziņas" sižetā! 

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu