VIDEO ⟩ Šoferis nenovalda auto un iebrauc pretējā joslā. Eksperti komentē incidentu

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Aleksandr Kondratov/Shutterstock

Viens no nepateicīgākajiem laikiem, kad doties ceļā ar savu auto, ir putenis. Šādu situāciju uz savas ādas izbaudīja kāds nepieredzējis autovadītājs netālu no Ozolniekiem, vēsta raidījums "Degpunktā".

Pirms dažām dienām sociālajos tīklos nonāca video, kurā redzams, kā avarē automašīna. Šosejas posmā, kas ved no Ozolniekiem uz Rīgu, kāds automašīnas "Seat" vadītājs nesavaldīja auto stūri un iebrauca pretējā joslā.

Par neuzmanības iemeslu steidza diskutēt sociālās tīklošanas vietnes "Facebook" lietotāji.

Izvēlētais ātrums patiešām ir svarīgs, saka ceļu satiksmes drošības eksperts Oskars Irbītis. Tāpat, kamēr ceļi nav tīri, riepām ar asfaltu saķeres nav. Par spīti tam, ka automašīna ar priekšgalu slīdēja tieši virsū pretim braucošajiem transportlīdzekļiem, negadījumā cietušo nav.

Tiesa, ar veiksmi tam varētu arī nebūt nekāda sakara. Visticamāk, frontāla sadursme nenotika, pateicoties pretim braucošajam vadītājam ar pieredzi. Šoferis strauji reaģēja uz briesmām un izvairījās no nekontrolēti slīdošās automašīnas. "Drošas braukšanas skolas" direktors Jānis Vanks fiksētajā video saskatīja vairākas pazīmes, kas liecina par "Seat" vadītāja pieredzes trūkumu.

Plašāk "Degpunktā" sižetā!

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu