Aprīļa sākumā daudzviet Latvijā notiks Putnu dienu pasākumi

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Evija Trifanova/LETA

Aprīļa pirmajā nedēļas nogalē, 1. un 2. aprīlī, Latvijas Ornitoloģijas biedrības virsvadībā norisināsies Putnu dienas 2023. Programmā paredzēti vairāk nekā trīsdesmit pasākumi, tostarp putnu vērošanas pārgājieni, veloekskursijas, pūču klausīšanās, putnu būrīšu darbnīcas, izstādes, lekcijas un citas tematiskas aktivitātes dažādās vietās Latvijā.

“Aprīlis ir laiks, kad norisinās gājputnu pavasara migrācija un kad daba kļūst aizvien skaļāka, putnu balsīm bagātīgāka. Šis ir īstais brīdis, lai, ņemot rokā putnu noteicēju, dotos dabā ieraudzīt putnus un censtos tos atpazīt. Ja pašam tas vēl nesokas tik raiti, Putnu dienas ir piemērota iespēja to izmēģināt kopā ar pieredzējušākiem putnu vērotājiem.

Putnu vērotāji, tāpat kā putnu sugas, ir dažādi. Veidojot Putnu dienu pasākumu karti, vēlamies, lai katrs tajā var atrast sev piemērotāko putnu iepazīšanas aktivitāti, turklāt dažādās Latvijas vietās, ne tikai Rīgas apkaimē,” stāsta Putnu dienu 2023 koordinatore Agnese Gaile, mudinot jau laikus ierakstīt savā plānotājā iecerēto pasākumu un nepieciešamības gadījumā pieteikties tam, jo dažiem pasākumiem vietu skaits ir ierobežots.

Latvijas Ornitoloģijas biedrība aicina ne vien vērot putnus, bet arī ziņot par saviem novērojumiem, tā sniedzot ieguldījumu sabiedriskajā zinātnē – palīdzot ievākt datus tālākiem ornitoloģiskiem pētījumiem. Visus putnu sugu novērojumus ikviens aicināts reģistrēt dabas novērojumu portālā vai mobilajā lietotnē Dabasdati.lv.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu