VIDEO ⟩ Tests - kādas ir eksperimentālās LED automašīnu spuldzes?

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Auto lukturis. Ilustratīvs attēls.
Auto lukturis. Ilustratīvs attēls. Foto: Jānis Škapars/TVNET

Šobrīd eksperimentālā līmenī Latvijā var uzstādīt jaunas auto spuldzītes, kas nāktu parasto H7 spuldžu vietā. Ne vienam vien šoferim tas ir raisījis jautājumus, tāpēc raidījums "Zebra" centās ieviest skaidrību.

Salīdzinot līdz šim ierastās halogēna spuldzītes ar jaunajām, jau uzreiz ir redzams, ka jaunās ir gaišākas.

Pagaidām globāli vēl nav pieņemti noteikumi, ka šīs lampas būtu legālas, un ir valstis, kur tās pat ir aizliegtas, taču Latvijā eksperimentālā kārtā šīs jaunās LED spuldzes ar diodēm ir atļautas.

Lai varētu uzstādīt šādas lampas savam spēkratam, jābūt "uz rokas" testa rezultātiem, kuros norādīts auto, kuram varētu uzstādīt šādu spuldzi, kā tā ir jāuzstāda (spuldzes nav vienādas). Testiem ir jābūt veiktiem oficiālā laboratorijā, kas var testēt šādas lampas. Ja tas viss ir, var iegādāties šādu spuldzīti un vērsies CSDD sertifikācijas un ekspertīžu centrā, kur jau uzstādīto spuldzi pēc tam pārbaudīs, piefiksēs reģistrā un jaunās spuldzes drīkstēs lietot ceļu satiksmē.

Ja gadījumā autovadītājs šīs spuldzes ir uzstādījis bez saskaņošanas, tad viņš riskē ar to, ka viņa transportlīdzeklim var atņemt tehnisko apskati.

Plašāk "Zebras" sižetā!

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu