VIDEO ⟩ "Jēgas tās spaidīt nav!" Rīgā atklāj luksoforu pogas ar placebo efektu

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no "Bez Tabu" sižeta

Vairākām Rīgas regulējamo gājēju pāreju izsaukuma pogām ir vien placebo efekts - nospiežot tās, gājēji domā, ka luksofora zaļās gaismas signāls iedegas ātrāk, bet patiesībā jāgaida tikpat ilgi kā situācijā, ja pogu neaiztiek. To eksperimentā noskaidrojis rīdzinieks Elviss Strazdiņš, vēsta raidījums "Bez Tabu".

Elviss Strazdiņš ir IT speciālists un Latvijas Spēļu izstrādātāju asociācijas dibinātājs. Viņš arī aizrautīgi darbojas ar ierīcēm. Pārzinādams tehnoloģijas, Elviss par tām daudz saprot.

Puisis bija padzirdējis, ka regulējamo gājēju pāreju izsaukuma pogas citviet pasaulē ir ar placebo efektu: nospiežot tās, gājēji domā, ka ātrāk sagaidīs zaļās gaismas signālu, bet daudzos gadījumos zaļās krāsas signāla gaidīšanas laiks nav īsāks.

Elviss devās Rīgas ielās, kur pārbaudīja vairākas pie luksoforiem uzstādītās pogas. Eksperimentā, ar kura rezultātiem dalījās "Twitter", noskaidrojās, ka arī galvaspilsētā ir vairākas vietas, kur zaļās krāsas signāla gaidīšanas laiks nemainās, ja tiek nospiesta poga.

Plašāk "Bez Tabu" sižetā!

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu