VIDEO ⟩ Kāpēc pasažieri nevēlas samierināties ar "Rīgas satiksmes" biļešu reformu? (1)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Zane Bitere/LETA

Pirms dažiem mēnešiem "Rīgas satiksme" veica izmaiņas sabiedriskā transporta biļešu tarifos. Atsevišķas iedzīvotāju grupas joprojām ir neapmierinātas ar jaunajām cenām, vēsta Latvijas Televīzijas raidījums "4. studija".

Kopš 2023. gada janvāra "Rīgas satiksme" piedāvā 40 biļešu veidus iepriekšējo 134 vietā. Piemēram, gan studentiem, gan pašvaldības iestāžu pedagogiem, gan medicīnas darbiniekiem tagad ir vienāda atlaide.

Pēc "Rīgas satiksmes" biļešu cenu maiņas apmierināti jūtas tie pasažieri, kuriem jābrauc katru dienu. Taču, piemēram, rīdzinieki, kuriem sabiedriskais transports nav nepieciešams bieži, jūtas apdalīti.

"Agrāk "Rīdzinieka kartes" īpašnieki vismaz nedēļas nogalē stundas biļeti varēja iegādāties par 60 centiem. Tagad jāmaksā 1,50 eiro tāpat kā darbdienās. Lai arī biļete ir derīga pusotru stundu, aizbraukt, piemēram, iepirkties vai pastaigāties pa Mežaparku nevar paspēt. Kāpēc man kā rīdziniecei priekšrocība pilsētas sabiedrisko transportu vismaz brīvdienās izmantot lētāk ir atņemta?" sašutusi ir intervētā Ohanna.

Plašāk "4. studijas" sižetā!

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu