Igaunija izraida Krievijas vēstniecības diplomātu

LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AP/Scanpix

Igaunijas Ārlietu ministrija piektdien izsauca Krievijas pagaidu pilnvaroto lietvedi, lai iesniegtu notu par vēstniecības diplomātiskā darbinieka atzīšanu par valstī nevēlamu personu.

Konkrētās personas rīcība ir Vīnes konvencijas par diplomātiskajām attiecībām pārkāpums, tādēļ vēstniecības darbiniekam līdz 29.martam ir jādodas prom no Igaunijas, informēja Igaunijas Ārlietu ministrijā.

Izraidītais diplomāts ir tieši un aktīvi iesaistījies darbībās, kas kaitē Igaunijas drošībai un konstitucionālajai kārtībai, izplatot Krievijas militāro agresivitāti attaisnojošu un Igaunijas sabiedrību šķeļošu propagandu, paskaidrots ministrijas paziņojumā.

Igaunijas ārlietu ministrs Urmass Reinsalu Igaunijas sabiedriskajai raidorganizācijai ERR apstiprināja, ka izraidītais diplomāts ir Aleksandrs Savinovs, kurš Igaunijas Ārlietu ministrijas diplomātisko personu sarakstā iekļauts kā Krievijas vēstniecības padomnieks.

Jau vēstīts, ka 7.februārī Igaunija atsauca savu vēstnieku Maskavā, un arī Krievijas vēstnieks Tallinā tajā pašā dienā atstāja amatu, abu valstu diplomātiskajām attiecībām saasinoties saistībā ar Krievijas karu Ukrainā.

Pirms tam 11.janvārī Igaunija informēja Krievijas vēstnieku par lēmumu, ka līdz 1.februārim Krievijai jāsamazina vēstniecības Tallinā darbinieku skaits līdz astoņiem diplomātiem un 15 administratīvajiem, tehniskajiem un apkalpojošajiem darbiniekiem. Lēmuma mērķis ir panākt līdzvērtīgu darbinieku skaitu Krievijas un Igaunijas diplomātiskajās pārstāvniecībās Tallinā un Maskavā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu