Ukrainai vairāk palīdzētu koordinēta iesaldēto Krievijas aktīvu izmantošana, uzsver Lietuvas amatpersona

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Esošo sankciju dēļ iesaldētos Krievijas pilsoņu un kompāniju aktīvus valstīm vajadzētu koordinēti izmantot, lai sniegtu efektīvāku palīdzību Ukrainai, paziņojis Lietuvas finanšu viceministrs Mindaugs Ļutvinsks.

Viņš apšaubīja, ka Lietuvai vienpusēji vajadzētu izlemt, kur un kā izmantot iesaldētos aktīvus Ukrainas atjaunošanai.

"Sankcijas, kuru dēļ aktīvi ir iesaladēti, ir starptautiskas un Eiropas līmeņa," Ļutvinsks piektdien teica Lietuvas sabiedriskajai radiostacijai, piebilstot, ka lielākas summas ir iesaldētas citās Eiropas Savienības (ES) un Rietumvalstīs, tādēļ, "lai patiešām būtu ietekme un sniegtu reālu palīdzību Ukrainai, mums patiešām ir jākoordinē lēmumi, ko mēs mēģinām darīt un pie tā strādāt".

Viceministrs izteica piesardzību par aicinājumiem Lietuvai rīkoties individuāli, "jo ir juridiskas nianses un ierobežojumi. Viņš arī pauda, ka ES un Rietumvalstis ir solidāras un vienotas sankciju politikas īstenošanā, turklāt "vienotība ir mūsu spēks attiecībā uz Krievijas karu pret Ukrainu, un mums vajadzētu saglabāt šo principu arī tad, ja tas nozīmē sarežģītāku ceļu uz risinājumiem".

Lietuvas Finanšu noziegumu izmeklēšanu dienesta dati liecina, ka saistībā ar Krievijas pilsoņiem un uzņēmumiem noteiktajām sankcijām Lietuvā februāra beigās bija iesaldēti aktīvi vairāk nekā 30 miljonu eiro vērtībā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu